Residentie Orkest verlengt contract Neeme Järvi

24 november 2009

Het Residentie Orkest verlengt het huidige contract met zijn chef-dirigent Neeme Järvi tot en met seizoen 2012/2013. Op 20 november, toen het Residentie Orkest precies 105 jaar bestond, werd het contract ondertekend. Tevens zal het Residentie Orkest met Järvi nieuwe opnamen gaan maken voor het CD-label Chandos.

Neeme Järvi is chef-dirigent van het Residentie Orkest sinds september 2005. Hij is bekend geworden door zijn vele plaatopnamen voor onder meer Deutsche Grammophon. Hij heeft daarnaast als chef-dirigent het relatief onbekende Göteborg Symfonie Orkest tot internationaal niveau weten op te stuwen. Als gastdirigent dirigeert hij regelmatig de Berliner Philharmoniker, het London Philharmonic, New York Philharmonic en afgelopen september nog het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

Directeur Niels Veenhuijzen: “Neeme Järvi is een groot musicus en als dirigent een wereldwijd gerespecteerd vakman. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat we hem langer aan ons kunnen verbinden. Hiermee waarborgen we de artistieke kwaliteit die onder zijn leiding nieuwe impulsen heeft gekregen. Hij heeft het orkest naar een hoger niveau getild, met cd-opnamen, uitstekende tournees en het wederzijdse vertrouwen dat de laatste jaren is opgebouwd. Daar gaan we nu nog meer van profiteren als orkest. De internationale waardering voor Neeme Järvi is daarnaast van belang voor het kunnen blijven aantrekken van bijzondere gastdirigenten en solisten.”

Chef-dirigent Neeme Jäarvi tekent bij tot 2013.

archief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en aanbiedingen. Meld u hier aan voor onze e-mailservice en nieuwsbrief.