Richard Egarr vaste gastdirigent Residentie Orkest

12 april 2013

Het Residentie Orkest kondigt met veel trots aan dat het een vast gastdirigentschap is aangegaan met Richard Egarr voor drie jaar.

Richard Egarr vaste gastdirigent Residentie Orkest

Egarr zal in ieder geval drie producties per jaar leiden. Met deze benoeming zet het Residentie Orkest een flinke stap in zijn ambitie om zich verder te verdiepen in de speelcultuur van de achttiende en negentiende eeuw. Al in de jaren zeventig heeft het orkest hier met gastdirigenten als Nikolaus Harnoncourt een traditie mee ingezet. Artistiek directeur Roland Kieft: “Wij zijn buitengewoon blij met de benoeming van Egarr. Richard is een rasmuzikant die kennis combineert met prikkelende creativiteit. Zijn persoon en werkwijze past perfect bij het levendige en eigentijdse orkest dat het Residentie Orkest wil zijn.”

Richard Egarr, die de afgelopen jaren regelmatig met het Residentie Orkest optrad, is zeer verheugd over de bekrachtiging van de goede samenwerking. “Geweldig om de relatie uit te bouwen met het Residentie Orkest. Ik zie ernaar uit om samen met de musici dit specifieke repertoire over het voetlicht te brengen voor zowel traditioneel als nieuw publiek.

Richard Egarr begint zijn vaste gastdirigentschap bij het Residentie Orkest met o.a. de Engelstalige uitvoering van Haydns 'The Creation' in december 2013 en Bachs 'Matthäus Passion' in april 2014.

BBC Music Magazine over Egarr: “Everything sounds newly minted, bursting with vitality”.

archief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en aanbiedingen. Meld u hier aan voor onze e-mailservice en nieuwsbrief.