Activiteitenprogramma Vrienden 2013-2014

Orkest van dichtbij

Op deze avonden krijgt u toegang tot uitzonderlijke ontmoetingen achter de schermen. Onder leiding van interviewer Michel Khalifa vertellen topmusici in ongedwongen sfeer over hun bewogen orkestleven. Zij lichten vol passie toe hoe de toekomst voor het Orkest eruitziet en hoe het ons orkest lukt jaarlijks meer dan 25.000 (!) kinderen te bereiken. De avonden worden omlijst met muziek en een glaasje na afloop.

Data:
Do 3 oktober 2013 Artistiek directeur Roland Kieft & coördinator educatie Petra Wolters.
Wo 5 februari 2014 Altviolist Mikhail Zemtsov & contrabassist Frank Dolman.
Di 22 april 2014 Verrassingsprogramma.

Aanvangstijd: 20.15 uur. Duur: 1 uur + na-ontvangst
Locatie: Fonds 1818 Foyer, Dr Anton Philpszaal
Prijs per avond: € 10,- Vriend/mede-Vriend p.p. /  € 20,- Introducé (niet-lid)
Aanmelden: Via dit bestelformulier.

Première Leiden International Film Festival inclusief diner

Het Residentie Orkest opent dit jaar het Leiden International Film Festival in de Pieterskerk, waar het orkest twee klassiekers van Charlie Chaplin voorziet van live muziek. U kunt deze unieke première meemaken. Voorafgaand tonen wij tijdens een heerlijk drie-gangen-diner een korte film uit het eigen orkestarchief. De film (1959), een slapstick over een optreden van het ‘Logeerkamerorkest’ geregisseerd door Theo Olof. Het diner vindt plaats in het goede en karakteristieke Leidse restaurant Het Prentenkabinet. De prijs is inclusief concertkaartje, diner met aperitief, wijn en koffie.

Datum en aanvang: Vr 1 november 2013, 18:00 uur (aanvang première 20.30 uur)
Locaties: Leiden. Restaurant Het Prentenkabinet & Pieterskerk
Prijs: € 60,- Vriend/mede-Vriend p.p. / € 80,- Introducé (niet-lid) . Deze prijzen zijn inclsuief concertkaartje, drie-gangen-diner met aperitief en wijn.
Aanmelden: Via dit bestelformulier. Schrijft u zich vanwege beperkte capaciteit tijdig in.
Toegangskaart(en) en reisinformatie: U ontvangt per post de toegangskaart(en), benodigde adres- en reisgegevens Vervoer op eigen gelegenheid.

Bezoek aan de Koninklijke Bibliotheek

De Vereniging Vrienden van het Residentie Orkest gaat een bijzondere uitwisseling aan met de Vrienden van de Koninklijke Bibliotheek (KB). Zo zijn op vrijdag 6 december leden van beide Vriendenverenigingen uitgenodigd voor een bezoek aan de KB. Een conservator van de bibliotheek laat zich inspireren door het concert dat het Residentie Orkest die avond speelt en toont u topstukken uit de Bijzondere Collecties. Vrienden van de KB worden op hun beurt uitgenodigd voor het concert van het Residentie Orkest.

Datum en aanvang: Vr 6 december 2013, 16.30 uur
Locatie: Koninklijke Bibliotheek, Den Haag
Aanmelden KB: Helaas is deze activiteit al volgeboekt.

Repetitiebezoeken

Tijdens vier repetities die het Residentie Orkest exclusief voor Vrienden openstelt, ziet u niet alleen de dirigent aan het werk, maar volgt u de dynamiek die hoort bij de totstandkoming van een top performance.

Data en aanvangstijden:
Do 7 november 2013 19.00 uur Dirigent Ton Koopman
Do 19 december 2013 10.00 uur Dirigent Richard Egarr
Do 23 januari 2014 10.00 uur Dirigent Claus Peter Flor
Za 5 april 2014 10.00 uur Dirigent Jac van Steen

Prijs: Gratis Vriend/mede-Vriend
Aanmelden: Via dit bestelformulier tot twee weken voorafgaand aan een repetitie. Daarna viavvro@residentieorkest.nl of 070-800226.

Kamermuziekserie in de Nieuwe Kerk

De Vereniging Vrienden ondersteunt al jaren de kamermuziekserie van het Residentie Orkest in de Nieuwe Kerk. Informatie vindt u in de seizoensbrochure van het Residentie Orkest en kaarten kunt u via de reguliere verkoopkanalen van het orkest bestellen. U ontvangt aanmerkelijke Vriendenkorting onder vermelding van uw lidnummer.

Algemene Ledenvergadering Vereniging Vrienden

Eind 2013 vindt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Vrienden van het Residentie Orkest plaats. U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn.

Datum en aanvang: Di 19 november 2013, 19.30 uur
Locatie: Fonds 1818 Foyer, Dr A. Philpszaal
Aanmelden: Via dit bestelformulier

Exclusief zomerconcert voor Goud en Platina

Voor Gouden en Platina Vrienden wordt aan het einde van het seizoen een verrassingsconcert georganiseerd op een exlusieve buitenlocatie. Vorig seizoen vond op 6 juni het zomerconcert plaats in de Bourgondische buitenplaats Op Hodenpijl te Schipluiden.

 

Zo klinkt geven om muziek.

Word Vriend! 

Met uw steun staat het Residentie Orkest sterk én kan het blijven bouwen aan een solide toekomst waarin topkwaliteit voorop staat.

Als dank voor uw Vriendschap geniet u aantrekkelijke privileges en kunt u exclusieve Vriendenactiviteiten (hiernaast) bijwonen.

Meld u nu aan.