Aanvoerder Hobo (65%)

Het Residentie Orkest Den Haag, één van de meest innovatieve orkesten in Nederland, bewijst meer dan ooit dat symfonische muziek ook in de 21e eeuw voor een groot en breed publiek van betekenis is. Het orkest geeft sinds zomer 2015 concerten in het Zuiderstrandtheater en zal vanaf 2021 in het nieuwe onderwijs en cultuurcomplex in het hart van Den Haag gehuisvest zijn. Naast de symfonische canon voert het orkest ook nieuw werk en cross-over programma’s uit. Het orkest is veelvuldig te horen op de grote podia in Nederland en diverse podia in het buitenland. In de rijke geschiedenis van het orkest waren dirigenten als Hans Vonk, Evgenji Svetlanov, Jaap van Zweden en Neeme Järvi als chef-dirigent verbonden aan het internationaal opererende ensemble.

Nicholas Collon is de huidige chef-dirigent en artistiek adviseur; Richard Egarr is vaste gast dirigent. Vanaf seizoen 2021/2022 zal Anja Bihlmaier de rol van chef-dirigent vervullen en naast Richard Egarr zal dan ook Jun Märkl als vaste dirigent aan ons verbonden zijn.

Het Residentie Orkest is nadrukkelijk in de stad Den Haag aanwezig met openluchtconcerten en educatieve projecten op talloze scholen. Het orkest is steevast betrokken bij belangrijke gebeurtenissen zoals de jaarlijkse Troonrede. Ook viert het orkest samen met de bewoners van (groot) Den Haag de feestdagen met kerst-, nieuwjaars-, Koningsdag- en Prinsjesdagconcerten. Belangrijk zijn de samenwerkingen met Haagse en nationale partners als het Nationaal Theater, Festival Classique, Paard, De Nederlandse Opera, Nederlandse Opera Academie en de Zaterdagmatinee.

Speerpunt in de ambities van het Residentie Orkest is het educatieve beleid. Jaarlijks participeren meer dan 30.000 scholieren in educatieve projecten waarmee het Residentie Orkest dé aanjager van muziekeducatie is in Den Haag. Het orkest heeft daartoe een educatie- en outreach-programma ontwikkeld voor alle leeftijden, waarmee het Residentie Orkest bijdraagt aan de sociale cohesie in Den Haag.

Het Residentie Orkest heeft per direct een vacature voor
Aanvoerder Hobo (65%)

De functie
Als Aanvoerder hobo draag je mede verantwoordelijkheid voor de klankkleur van de houtblazers en weet je door je spel je collega’s te motiveren en te inspireren. In je rol als aanvoerder geef je leiding aan je groep en lever je een bijdrage aan het orkestmanagement, onder meer door het coachen en begeleiden van en oog hebben voor de leden van je groep. Je bent inzetbaar voor educatieve activiteiten en podiumpresentaties in kleinere bezetting.

Functie eisen

Het spreekt voor zich dat je je onderscheidt als hoboïst en dat je ook affiniteit met en belangstelling voor hedendaagse muziek hebt. Je vindt het leuk én belangrijk om naast je collectieve podiumactiviteiten mee te werken aan educatieve activiteiten en producties in ensembleverband. Je kenmerkt je als een positief geëngageerde teamspeler die van nature open en flexibel is.

Solliciteren en procedure
Graag ontvangen we uiterlijk 27 april 2021 je sollicitatie in de vorm van een volledig ingevuld sollicitatieformulier. Dit formulier vind je op onder aan deze website.
Het proefspel voor deze functie vindt plaats op dinsdag 1 en woensdag 2 juni 2021. Verplichte werken:

Mozart: Uit hoboconcert (KV 314) 1e deel met cadens en 2e deel;
Strauss: Uit hoboconcert 1e deel en 2e deel met cadens;
Nader te bepalen orkestpartijen.

De selectiecommissie behoudt zich het recht voor uit de schriftelijke sollicitaties een voorselectie te maken. Een sollicitatiegesprek maakt deel uit van de selectieprocedure. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Lorraine Décombe, medewerker backoffice: lorraine.decombe@residentieorkest.nl of (070) 880 0224.

Overige informatie
Om voor deze baan in aanmerking te komen, geldt de voorwaarde dat als je afkomstig bent uit een niet-EU-land, je moet beschikken over een onbeperkt geldige werk- en verblijfsvergunning voor Nederland. Bij benoeming vragen we om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Kijk voor meer informatie over het Residentie Orkest op www.residentieorkest.nl.