ANBI status

Algemeen Nut Beogende Instelling

Het Residentie Orkest is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat er geen schenkbelasting moet worden afgedragen voor giften, zodat het gehele bedrag ten goede komt aan het Residentie Orkest. We gebruiken jouw steun uitsluitend om de hoogstaande kwaliteit van het Residentie Orkest te waarborgen en klassieke muziek toegankelijk te houden, ook voor de generaties na ons.

Hoe kun je ons steunen?
Als supporter van het Residentie Orkest profiteer je van interessante voordelen.

Missie:

Muziek verbindt, ontroert en verrast. Klassieke muziek doet zelfs nog meer: het brengt ons in contact met ons verleden. Een verleden dat ook nu nog relevant is en betekenis heeft. In een steeds complexer wordende wereld is een universele kunstvorm met actuele zeggingskracht onmisbaar. Daarom wil het Residentie Orkest zoveel mogelijk mensen symfonische muziek laten ontdekken en beleven, want met muziek wordt de wereld mooier.

Doelstelling:

Het 114 jarige Residentie Orkest is de muzikale krachtcentrale van Den Haag en regio! Zo is het orkest een bepalende factor voor het aantrekkelijke vestigingsklimaat van de stad Den Haag en regio en het persoonlijke welbevinden van alle inwoners. Het orkest organiseert concerten met (internationale) topprogrammering, zowel in de concertzaal als bij toonaangevende evenementen in Den Haag. En met de introductie van nieuwe concertformats bereikt het orkest steeds weer nieuwe en jonge bezoekers. Daarnaast is het Residentie Orkest een onmisbare motor als het gaat om het brengen van hoogwaardige educatieve programma’s voor ca 30.000 (school)kinderen en ouderen.

ANBI-gegevens Residentie Orkest

Naam instelling:
Stichting Residentie Orkest

Fiscaal nummer:
0028.69.226.L.01

KvK nummer:
41152170

Raad van Toezicht Residentie Orkest
Henk Breukink (voorzitter)
Nynke Jansen (vicevoorzitter)
Marielle Vogt (penningmeester)
Olaf Smits van Waesberghe (lid)
Arnold Marinissen (lid)

Beloning

Onkostenvergoeding bestuur: Nee
Ontvangt (een deel van) het bestuur vacatiegeld: Nee
Toelichting vergoeding Raad van Toezicht: De Raad van Toezicht van Stichting het Residentie Orkest voert haar werkzaamheden volledig pro deo uit.

Beloningsbeleid medewerkers:

Het Residentie Orkest volgt de cao Nederlandse Orkesten voor wat betreft de salarissen van orkestleden. Voor de beloning van stafmedewerkers volgt het Residentie Orkest de Gemeente Den Haag.