ANBI status

Algemeen Nut Beogende Instelling

Het Residentie Orkest is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat er geen schenkbelasting moet worden afgedragen voor giften, zodat het gehele bedrag ten goede komt aan het Residentie Orkest. We gebruiken jouw steun uitsluitend om de hoogstaande kwaliteit van het Residentie Orkest te waarborgen en klassieke muziek toegankelijk te houden, ook voor de generaties na ons.

Visie

Onze muziek inspireert, start dialoog, brengt verwondering teweeg, vertelt geschiedenis en gaat verbinding aan met de actualiteit. We nemen een belangrijke rol op ons in het bereiken en verbinden van alle inwoners en bezoekers van Den Haag. Het Residentie Orkest creëert een perfecte match met Den Haag; de internationale, diplomatieke, politieke en koninklijke stad aan zee.

Missie

Wij bieden een muzikale belevenis van topkwaliteit met een avontuurlijk profiel en dynamisch elan. Met onze muziek, live-optredens en educatieve programma’s verbinden we, dagen we uit, verrassen we en laten we je genieten. Onze artistieke interpretatie van muziek creëert dat unieke moment waarbij muziek, soms al eeuwenoud, van deze tijd wordt gemaakt. We zijn altijd op zoek naar de relevantie van muziek op een eigentijdse, jonge en frisse manier.

In de praktijk

We willen letterlijk en figuurlijk de juiste snaar raken. Mooi of dissonant, hard of zacht, gevoelig of juist schurend. Het momentum van de livebeleving, die unieke eenmaligheid, maakt het bijzonder. Wij gaan voor extreem hoog niveau. Het perfecte samenspel. Van musici tot administratie, van artistiek tot marketing, van dirigent tot vrijwilliger: we stimuleren elkaar, werken nauw samen en zijn bevlogen teamspelers met een uitermate professionele instelling.

Voor zoveel mogelijk Hagenaars

• Concerten en voorstellingen voor liefhebbers en communities om mensen te laten genieten en ze de mogelijkheid te bieden tot verbinding, ondersteuning en support.
• Educatieve activiteiten en talentontwikkeling om kinderen, jongeren en volwassenen te betrekken, enthousiasmeren en inspireren. Dit doen we op basis- en middelbare scholen, alswel bij het begeleiden van toekomstige professionals (studenten Conservatorium) maar ook tijdens workshops en inleidingen.
• Nieuwe liefhebbers ‘kennis laten maken’ met klassieke muziek en ervan te laten genieten. Dit doen we met communityprojecten en laagdrempelige concepten als Masterclassics, Close to Classics en Symphonic Junction.
• We zijn het visitekaartje voor de stad Den Haag: het residentiële toporkest als gastheer tijdens feestdagen, officiële gebeurtenissen en bijeenkomsten. We bieden hospitality en events op maat voor de (internationale) diplomatieke en zakelijke markt.

Hiermee is het Residentie Orkest werkelijk het orkest van de residentie. Nauw aansluitend bij en ter ondersteuning van de ‘functie’ van Den Haag in de wereld: diplomatie, vrede en recht, zaken- en woonstad. Een muzikale beleving bieden voor haar inwoners en bezoekers en daarmee liefhebbers, nieuwe bewoners, professionals, alle inwoners van jong tot oud in Den Haag te verbinden en te prikkelen. Het Residentie Orkest is als Den Haag: hoogwaardig, trots, actief, inclusief en veelzijdig. Dat is wat we bedoelen met Residentie Orkest LIVE!

ANBI-gegevens Residentie Orkest

Naam instelling:
Stichting Residentie Orkest

Fiscaal nummer:
0028.69.226.L.01

Rekeningnummer
NL18 RABO 0128 7623 81

KvK nummer:
41152170

Raad van Toezicht Residentie Orkest
Henk Breukink (voorzitter)
Nynke Jansen (vicevoorzitter)
Marielle Vogt (lid en voorzitter audit committee)
Olaf Smits van Waesberghe (lid)
Arnold Marinissen (lid)

Beloning

Onkostenvergoeding bestuur: Nee
Ontvangt (een deel van) het bestuur vacatiegeld: Nee
Toelichting vergoeding Raad van Toezicht: De Raad van Toezicht van Stichting het Residentie Orkest voert haar werkzaamheden volledig pro deo uit.

Beloningsbeleid medewerkers:

Het Residentie Orkest volgt de cao Nederlandse Orkesten voor wat betreft de salarissen van orkestleden. Voor de beloning van stafmedewerkers volgt het Residentie Orkest de Gemeente Den Haag.

Verslaglegging