Home Sessions

Vanuit de musici thuis

Nu jullie niet meer van ons kunnen genieten in de concertzalen, komen wij virtueel naar jullie toe. Onze musici brengen vanuit hun eigen huis de mooiste klassieke muziek en de leukste persoonlijke verhalen. Zo blijven wij met elkaar verbonden!

Blijf op de hoogte van @HOME en schrijf je in voor onze Nieuwsbrief.

René Pagen speelt Alpenhoorn

René Pagen, onze aanvoerder hoorn, ging speciaal naar de Hoorneboegse heide om op zijn Alpenhoorn te spelen. Ben jij ook benieuwd hoe hij deze drie en een halve meter lange hoorn daar kreeg? Bekijk dan zijn Home Sessions. Geloof ons: het is niet wat je denkt!

Agnes Houtsmuller speelt Bloch

Ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid speelt onze violiste Agnes Houtsmuller het prachtige ‘Nigun’ van de Amerikaanse componist van Zwitsers-Joodse afkomst Ernest Bloch. Hij haalde hiervoor inspiratie uit zijn liefde voor het Jodendom.

Tim Dowling vertelt over de fascinatie voor zijn vak

Timothy Dowling, onze aanvoerder trombone , vertelt in zijn Home Session wat hij zo fascinerend vindt aan zijn vak: uitzoeken wat een componist eigenlijk bedoelt. Deze video namen we al voor de coronamaatregelen op, ter gelegenheid van het concert ‘Rota en Piazzolla’ dat helaas werd geannuleerd. Tijdens dit concert zou Timothy solist zijn in Rota’s Tromboneconcert.

Frank Dolman vertelt over Mahler 1

Aanvoerder contrabas Frank Dolman had bij Mahler 1 een heel belangrijke rol gespeeld als contrabassist. Hij vertelt er graag over, illustreert het met zijn contrabas en deelt zijn favoriete uitvoering van Mahler 1.

Justa de Jong vertelt over haar cello

Maak kennis met een van de beste vrienden van onze celliste Justa de Jong, haar cello. Ze vertelt over de naam van haar cello en wat deze cello allemaal heeft meegemaakt. Justa speelt tevens een deel uit de prachtige Derde sonate van Beethoven.

Jacomine Punt over Beethoven 9

Op 7 mei 1824 ging de nu wereldberoemde Negende symfonie van Beethoven in première in het Weense Kärntnertortheater, de plek waar nu overigens Hotel Sacher staat. Onze altvioliste Jacomine Punt vertelt hoe ze deze symfonie ontdekte en wat haar het meest roerde. Luister naar Beethoven 9 in onze Spotify Playlist.

Ron Schaaper en Dorian Cooke

Hoornist Ron Schaaper en fagottiste Dorian Cooke spelen een canon van Telemann.

Timur Yakubov speelt Bach

Altviolist Timur Yakubovs favoriete stuk om te spelen is Bachs ‘Matthäus Passion’. Helaas ging dat dit jaar niet door. Om zijn gevoelens te uiten, speelt hij speciaal voor jullie het prachtige ‘Chaconne’ van Bach, oorspronkelijk geschreven voor viool.

David Perez

Wist je dat masterstudenten van het Koninklijk Conservatorium geregeld met onze concerten meespelen? Dit gaat nu even niet meer, maar wij kijken uit naar de tijd wanneer dit wél weer kan! Conservatoriumstudent David Perez wilde graag meedoen met onze Home Sessions, om jullie op te vrolijken in deze vreemde tijd. Hij speelt ‘Song for Health’.

Justa de Jong

Celliste Justa de Jong mist het samenspelen. Om toch dat gevoel een beetje te krijgen speelt zij ‘Pianissimo’, het tweede deel van ‘Gramata cellam’ van Peteris Vasks, waarin zij een duet aangaat met haarzelf.

Meer Home Sessions?

Wil jij meer van onze musici zien? Op YouTube verzamelen we alle Home Session video’s in een handige playlist.

Kijk verder op YouTube