Pyjamasessie

Een liedje voor het slapengaan

Voor kinderen is het ook een rare tijd. Wat is er rustgevender dan een slaapliedje of een prachtige melodie voor het slapengaan? En wat is er mooier als dat gespeeld wordt door een musicus van het Residentie Orkest…in zijn lievelingspyjama… Pak je knuffel en luister mee!

Blijf op de hoogte van @HOME en schrijf je in voor onze Nieuwsbrief.

Ga je straks weer lekker slapen? Heb je je knuffels gepakt en lig je lekker? Luister dan nu naar de Pyjamasessie van David en Raquel. Zij spelen speciaal voor jou een Spaans slaapliedje. Weet jij wat welterusten is in het Spaans? Buenas noches allemaal!

Ga je straks weer lekker slapen? Heb je je knuffels gepakt en lig je lekker? Luister dan nu naar onze Pyjamasessie met altvioliste Tanja Trede. Zij speelt een liedje van de Duitse componist Johannes Brahms en het heet ‘Guten Abend, gut’ Nacht’, wat ‘Goede avond, goede nacht’ betekent. Dat moest haast wel een slaapliedje zijn! Welterusten

Ga je straks weer lekker slapen? Heb je je knuffels gepakt en lig je lekker? Luister dan nu naar onze Pyamasessie met hoboïste Hilje van der Vliet en haar broer Daan van der Vliet. Speciaal voor het slapengaan spelen zij ‘Slaap kindje slaap’. De tekst ken je vast wel, zing maar lekker mee!

Ben jij klaar voor bed? Heb je je knuffels gepakt en lig je lekker? Luister dan nu naar ‘Maantje tuurt, maantje gluurt’, gezongen en gespeeld door onze educatiemedewerkster Marieke Meliesie en begeleid op de cello door Miriam Kirby.

Tekst: 

Maantje tuurt, maantje gluurt, al door de vensterruiten.
‘T Is alsof hij zeggen wilt,
‘T is in de kamer zo stil, zo stil.
Zijn alle kindertjes al naar bed of lopen ze nu nog buiten?
Zijn alle kindertjes al naar bed of lopen ze nu nog buiten?
Lieve maan, kijk eens aan, we liggen al lang in de veren.
Mooi, zegt het maantje en lacht, en lacht.
Ik wens jullie allen een goede nacht.
Morgen dan is er een nieuwe dag, dan kun je weer spelen en leren.
Morgen dan komt er een nieuwe dag, dan kun je weer spelen en leren.

Meespelen? Hieronder vind je de partituur.