Bereikbaarheid

Zuiderstrandtheater, Paard en Nieuwe Kerk

De thuisbasis van het Residentie Orkest is het Zuiderstrandtheater. Het Zuiderstrandtheater biedt plaats aan bijna duizend bezoekers en heeft vijf foyers met prachtig uitzicht op de haven, de duinen en het strand. Het theater beschikt over ruime parkeergelegenheid en is uitstekend bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Onder aan de pagina staat de praktische informatie over onze andere vaste locaties.

Adres

Houtrustweg 505
2583 WB Den Haag

Het theater bevindt zich aan het einde van de Houtrustweg aan de rechterkant. LET OP: Het parkeerterrein is alleen via de Kranenburgweg bereikbaar, niet via de Houtrustweg

Parkeren

Parkeren op het terrein rondom het Zuiderstrandtheater kost €5, zowel overdag als ’s avonds. Let op! U krijgt geen inrijkaart, maar u heeft wel een uitrijkaart nodig om het terrein te verlaten. De uitrijkaart á €5 kunt u in het theater kopen; bij de informatiebalie en de bars en bij de parkeerautomaten aan de buitenkant van het theater, naast de ingang (betaling uitsluitend per creditcard of pinpas). Het tarief van €5 geldt ook voor kort parkeren.

Het invoeren van betaald parkeren zal ervoor zorgen dat u langer bezig bent om het terrein af te komen na de voorstelling. Let hierop bij het plannen van uw reis.

Nieuwe aanrijroute Zuiderstrandtheater

De toegangsroute naar het Zuiderstrandtheater is per direct gewijzigd. De in- en uitgang van het parkeerterrein bevinden zich aan de Hellingweg, te bereiken via de Kranenburgweg (aan de noordkant van het Verversingskanaal). Als u met de auto naar het Zuiderstrandtheater komt, kunt u het beste navigeren op Hellingweg 175 om bij het parkeerterrein te komen

De reden voor de verandering is een nieuwe indeling van het parkeerterrein in verband met de bouwwerkzaamheden op het naastgelegen terrein.

Bus 22 wordt bus 28

Met ingang van 9 december rijdt bus 22 niet meer naar het Zuiderstrandtheater. Bezoekers met bus 22 kunnen bij de halte Statenlaan overstappen op de pendeldienst van het Zuiderstrandtheater.

Nieuw is bus 28. Deze rijdt direct vanaf CS naar het Zuiderstrandtheater en stopt in het centrum en in Statenkwartier. Plan je reis via 9292.nl.
Op dit moment rijdt hij ‘s avonds maar 2x per uur. Dit zal na 21 januari tussen 22.00 uur en 23.00 uur 4x per uur worden, net zoals Bus 22 deed.

Gratis shuttleservice BP Statenlaan

Ook in seizoen 2018–2019 rijden elektrische shuttles rondom voorstellingen gratis in een pendeldienst van en naar het Zuiderstrandtheater. Je kunt opstappen op een vast punt voor benzinestation BP Statenlaan, dicht bij halte Statenlaan (tram 11) en halte Van Boetzelaerlaan Noord (tram 16). De herkenbare shuttles vertrekken vanaf een uur voor aanvang tot maximaal een uur na de voorstelling.