Bereikbaarheid

Zuiderstrandtheater, Paard van Troje en de Nieuwe Kerk

De thuisbasis van het Residentie Orkest is het Zuiderstrandtheater. Het Zuiderstrandtheater biedt plaats aan bijna duizend bezoekers en heeft vijf foyers met prachtig uitzicht op de haven, de duinen en het strand. Het theater beschikt over ruime parkeergelegenheid en is uitstekend bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Onder aan de pagina staat de praktische informatie over onze andere vaste locaties.

Adres

Houtrustweg 505
2583 WB Den Haag
(070) 88 00 333

Parkeren

Het Zuiderstrand is goed bereikbaar met de auto. Er is ruime parkeergelegenheid voor de deur van het theater. Voor navigatie: Houtrustweg 505, Den Haag. Het theater bevindt zich aan het einde van de Houtrustweg aan de rechterkant.

Tussen 18.00 en 0.00 uur betaal je € 1,70 per uur óf € 5 voor een uitrijkaart voor het parkeren op het terrein rondom het Zuiderstrandtheater.

De uitrijkaart à € 5 kun je in het theater kopen bij de receptie en in het theatercafé. Als je liever per uur betaalt, kun je afrekenen bij een van de twee automaten die zich bevinden aan de buitenkant van het pand naast de ingang (betaling uitsluitend per creditcard of pinpas).

Ben je korter dan 20 minuten op het terrein, om bijvoorbeeld iemand af te zetten, dan kun je vrij uitrijden. Let op: gebruik hierbij het kaartje van het inrijden ook voor het uitrijden.

Bus 22

HTM bus 22 (Den Haag CS richting Duindorp en v.v.) heeft een extra halte op slechts enkele meters van de entree van het Zuiderstrandtheater. Rondom voorstellingen rijdt deze bus extra vaak. Bus 22 vertrekt elk kwartier vanaf Den Haag Centraal Station. Indien je met tramlijn 11 of 16 komt, kun je bij halte Statenlaan overstappen op bus 22. Je herkent de bus aan de vermelding “via Zuiderstrandtheater”. Plan je reis via 9292.nl.

Gratis shuttleservice BP Statenlaan

Ook in seizoen 2017–2018 rijden elektrische shuttles rondom voorstellingen gratis in een pendeldienst van en naar het Zuiderstrandtheater. Je kunt opstappen op een vast punt voor benzinestation BP Statenlaan, dicht bij halte Statenlaan (tram 11) en halte Van Boetzelaerlaan Noord (tram 16). De herkenbare shuttles vertrekken vanaf een uur voor aanvang tot maximaal een uur na de voorstelling.

Zondagmatinee: ophaal- en thuisbrengservice

Komt u ook in seizoen 17/18 op zondagmiddag muzikaal uitwaaien bij het Residentie Orkest? Voor een zorgeloze zondagmiddag biedt het Residentie Orkest volgend seizoen een ophaal- en thuisbrengservice aan. Klik hier voor meer informatie.

Plattegrond

Klik hier voor de plattegrond van het Zuiderstrandtheater.