Bereikbaarheid

Zuiderstrandtheater, Paard en Nieuwe Kerk

De thuisbasis van het Residentie Orkest is het Zuiderstrandtheater. Het Zuiderstrandtheater biedt plaats aan bijna duizend bezoekers en heeft vijf foyers met prachtig uitzicht op de haven, de duinen en het strand. Het theater beschikt over ruime parkeergelegenheid en is uitstekend bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Onder aan de pagina staat de praktische informatie over onze andere vaste locaties.

Adres

Houtrustweg 505
2583 WB Den Haag

Het theater bevindt zich aan het einde van de Houtrustweg aan de rechterkant. LET OP: Het parkeerterrein is alleen via de Kranenburgweg bereikbaar, niet via de Houtrustweg

Parkeren

Parkeren op het terrein rondom het Zuiderstrandtheater kost €5, zowel overdag als ’s avonds. Let op! U krijgt geen inrijkaart, maar u heeft wel een uitrijkaart nodig om het terrein te verlaten. De uitrijkaart á €5 kunt u in het theater kopen; bij de informatiebalie en de bars en bij de parkeerautomaten aan de buitenkant van het theater, naast de ingang (betaling uitsluitend per creditcard of pinpas). Het tarief van €5 geldt ook voor kort parkeren.

Het invoeren van betaald parkeren zal ervoor zorgen dat u langer bezig bent om het terrein af te komen na de voorstelling. Let hierop bij het plannen van uw reis.

De in- en uitgang van het parkeerterrein bevinden zich aan de Hellingweg, te bereiken via de Kranenburgweg (aan de noordkant van het Verversingskanaal). Als u met de auto naar het Zuiderstrandtheater komt, kunt u het beste navigeren op Hellingweg 175 om bij het parkeerterrein te komen

Iemand afzetten voor de deur van het theater

Soms is het nodig om iemand af te zetten voor de deur van het Zuiderstrandtheater. Is dat voor u van toepassing? Houd dan op het parkeerterrein steeds rechts aan en rijd langs het parkeerterrein tot voor het theater. Hier kunt u uw passagier afzetten. Daarna rijdt u door (gelieve niet te keren) en kunt u over de gele flexibele paaltjes het parkeerterrein verlaten bij de Houtrustweg. Wanneer u zelf wil parkeren, slaat u 3x linksaf om een rondje te rijden en het parkeerterrein via de Hellingweg weer te bereiken.

Openbaar vervoer

Het Zuiderstrandtheater is het best te bereiken met bus 28. Deze rijdt direct vanaf CS naar het Zuiderstrandtheater en stopt in het centrum en in Statenkwartier. Plan je reis via 9292.nl.