Bestelinformatie

Zin om een concert te bezoeken in ons nieuwe Zuiderstrandtheater? Een avontuurlijke avond in Paard? Of om je te laten betoveren in de Nieuwe Kerk? Kaarten koop je gemakkelijk online, telefonisch of aan de kassa.

1. Online

Op onze website kun je 24 uur per dag online kaarten aanschaffen via de bestelbuttons in de Concertagenda. Kies zelf een stoel uit en betaal met IDEAL of per creditcard. Kaarten worden gratis per e-mail verzonden of per post (€ 3,50 administratiekosten).

2. Telefonisch / Centrale bibliotheek

Tijdens de feestdagen hanteert de kassa aangepaste openingstijden

Vr 25 dec – Gesloten
Za 26 dec – Gesloten
Do 31 dec – Tot 16 uur geopend
Vr 1 jan – Gesloten

Het is ook mogelijk om telefonisch (van dinsdag t/m zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur) losse kaarten of abonnementen te reserveren bij onze kassa via 070 88 00 333. Vanwege het coronavirus is de kassa in de Centrale Bibliotheek gesloten.

3. Zuiderstrandtheater

Op voorstellingsavonden is de kassa geopend vanaf één uur voor de betreffende voorstelling. Dit geldt zowel voor het Zuiderstrandtheater als de Nieuwe Kerk. In Paard is de kassa vanaf drie kwartier voor aanvang open.

Extra informatie

Ruilen

Losse kaarten kunnen tot één dag voor het concert worden omgeruild voor een ander concert of voor een tegoedbon ter waarde van de kaarten. Voor tickets die gekocht zijn met vroegboekkorting (zie hieronder)geldt hetzelfde. Tickets die onderdeel zijn van een abonnement of passe-partout kunnen uitsluitend geruild worden voor dezelfde productie op een andere datum. Je betaalt voor de ruiling/annulering altijd €4,50 administratiekosten (per handeling), ook wanneer je wilt ruilen voor andere zitplaatsen. Een tegoedbon is onbeperkt geldig en kan in delen besteed worden voor alle voorstellingen in het Zuiderstrandtheater en/of de Nieuwe Kerk, en de concerten van het Residentie Orkest in Paard. Wij geven geen geld retour.

Ruilen kan uitsluitend tijdens de reguliere openingstijden van de kassa (dinsdag t/m zaterdag) en niet in het uur voor aanvang van een voorstelling.

Programmawijzigingen

Het kan voorkomen dat door omstandigheden een concertprogramma niet in zijn aangekondigde vorm kan worden uitgevoerd. Het Residentie Orkest en het Zuiderstrandtheater doen in dat geval hun uiterste best om (een deel van) het programma op een andere datum aan te bieden of een gelijkwaardig alternatief te bieden. Een wijziging geeft niet automatisch recht op restitutie.

Abonnement

Met een abonnement koop je kaarten voor concerten in een serie voor een gereduceerde prijs. Je bent verzekerd van plaatsbewijzen, én je krijgt de beste plaatsen. Je kunt abonnementen online of via het bespreekbureau bestellen. Wanneer je online boekt en je vaste stoel is niet voor ieder concert beschikbaar, bel dan de kassa van het Zuiderstrandtheater op 070 8800 333. Zij denken graag mee.

Bij het bestellen van een Symphonic Friday XL abonnement of een passe-partout krijg je een waardebon voor twee vrijkaarten die je kunt inwisselen voor een concert van het Residentie Orkest in Den Haag naar keuze, met uitzondering van de ‘Matthäus Passion’.

Voor het Prinsjesdagconcert zijn geen Toprangplaatsen in het abonnement beschikbaar. In het Toprangabonnement worden voor dit concert eersterangs kaarten aangeboden. Dit is verrekend in de kortingsprijs.

Vroegboekkorting

Wil je liever naar eigen smaak en agenda concerten uitkiezen? Maak dan gebruik van vroegboekkorting! Door je eigen abonnement samen te stellen hou je de flexibiliteit van losse kaarten, maar profiteer je nog steeds van aantrekkelijke kortingen.

  • 3 of 4 concerten: 10% korting
  • 5 concerten of meer: 15% korting

De korting is alleen geldig op de reguliere kaartprijs en kan gebruikt worden tot en met zondag 13 september 2020. Kies uit alle concerten in het huidige seizoen, met uitzondering van de familieconcerten. Het is niet mogelijk om vroegboekkorting toe te passen op eerder gekochte kaarten.

Rolstoelgebruikers

Bezoekt u ons theater in een rolstoel? Neem dan vooraf contact met op met de kassa via kassa@zuiderstrandtheater.nl of 070 88 00 333. Onze collega’s helpen u graag bij het boeken van een rolstoelplaats

Groepen

Ben je van plan met een groep van 10 of meer personen het Residentie Orkest te bezoeken? Neem dan contact op via 070 88 00 215 of info@residentieorkest.nl voor groepskortingen.

Kortingspassen en andere kortingen

De UITpas geeft een aantrekkelijke korting op tal van voorstellingen en concerten in de regio Haaglanden. Uiteraard geldt dit ook voor concerten van het Residentie Orkest. De (persoonsgebonden) UITpas kost €7,50 en is verkrijgbaar bij VVV Den Haag. Bel voor meer informatie over de UITpas (070) 363 38 33. Bel voor meer informatie over de UITpas (070) 363 38 33.

Houders van een Ooievaarspas krijgen bij veel concerten en voorstellingen 50% korting op de toegangsprijs. Het is niet mogelijk om via de website kaarten voor de Ooievaarspas-prijs te bestellen. Op vertoon van de Ooievaarspas kan je bij het bespreekbureau in de Centrale Bibliotheek terecht voor tickets. We hebben hierbij de (persoonsgebonden) Ooievaarspas nodig voor de registratie. Zonder de fysieke Ooievaarspas kunnen de kaarten niet gekocht worden. Telefonisch reserveren is ook mogelijk via 070 88 00 333. Kaarten kunnen dan afgehaald worden bij het bespreekbureau op het Spui. Houd bij reserveren rekening met de reserveringskosten (€2).

Onze jongerenprijzen gelden voor jeugd t/m 26 jaar, tenzij anders vermeld. Wanneer de jongerenprijs niet als prijstype weergegeven wordt, is er geen korting voor jongeren voor dit concert of zijn de beschikbare kaarten uitverkocht.

Houders van bovengenoemde kortingspassen dienen de pas te kunnen tonen bij het bespreekbureau en samen met de toegangsbewijzen bij het betreden van het theater. Indien de kortingspas of identiteitsbewijs niet getoond kan worden, kan je bij de kassa het kortingsbedrag bijbetalen. Het is niet mogelijk om dit geld retour te krijgen, ook niet wanneer je op een later moment je pas kunt vertonen.

Korting voor Vrienden

Vrienden van het Residentie Orkest ontvangen 10% korting op de series Up Close & Personal (Nieuwe Kerk), Klassiekers in de Nieuwe Kerk, Residentie Orkest in de Nieuwe Kerk en Symphonic Friday M (Zuiderstrandtheater). Boek deze series met korting via de kassa van het Zuiderstrandtheater: 070 88 00 333, of loop binnen in de VVV op het Spui.