Bewaar je ticket,
geniet later

De culturele sector is zwaar getroffen door de coronacrisis en daarom hebben gezelschappen, orkesten, festivals en musea de handen ineen geslagen om bezoekers te vragen hun tickets te behouden en zo de sector te steunen. Het Residentie Orkest Den Haag, Zuiderstrandtheater en de Nieuwe Kerk sluiten aan bij dit initiatief. Onder de titel Bewaar je ticket, geniet later, vragen we onze bezoekers ons te steunen in deze tijd.

Wat houdt de regeling in
In eerste instantie zoeken we naar een nieuwe datum voor je geannuleerde concert en als dat lukt blijven de oorspronkelijke tickets gewoon geldig. Wanneer je concert niet meer te zien zal zijn ontvang je een voucher ter hoogte van de ticketprijs inclusief eventuele boekings- of servicekosten. Deze vouchers zijn geldig tot en met 31 juli 2021. Ook kan je ervoor kiezen om je ticket om te zetten in een donatie, waarmee je het orkest kan steunen. Daarnaast blijft de mogelijkheid van restitutie van de gemaakte kosten bestaan.

Wat kan je verwachten
De kaartverkoop van het Residentie Orkest wordt verzorgd door de kassa van het Zuiderstrandtheater. Wanneer je tickets hebt voor een concert van het Residentie Orkest, dan kan je het volgende verwachten: je hoort vanaf 22 april in een persoonlijke mail van ons of wij jouw voorstelling hebben kunnen verplaatsen of dat de voorstelling helemaal gecanceld is.

Verplaatsing van de voorstelling
In het geval van verplaatsing blijven je tickets geldig voor de nieuwe datum. Wanneer je niet kan of niet wil op de nieuwe datum, dan kan je kiezen voor een voucher die geldig is tot en met 31 juli 2021 in Zuiderstrandtheater en Nieuwe Kerk, donatie of je aankoopbedrag retour.

Voorstelling gecanceld
Wanneer de voorstelling niet meer doorgaat kan je kiezen voor een voucher die tot en met 31 juli 2021 geldig is in Zuiderstrandtheater en Nieuwe Kerk, donatie of het aankoopbedrag retour. Let op! Wij sturen voor elke voorstelling een aparte mail. Dus wanneer je tickets voor meerdere voorstellingen hebt geboekt ontvang je ook meerdere mails. Heb je voor meer dan vier concerten kaarten? Dan gaan we je bellen om alles makkelijk af te handelen.

Kan ik een donatie doen?
Heel graag! Je kunt dit aangeven bij de kassa van het Zuiderstrandtheater wanneer ze contact opnemen over de afwikkeling van de kaarten.

Wanneer wordt er contact met mij opgenomen?
De kaartverkoop van het Residentie Orkest wordt verzorgd door de kassa van het Zuiderstrandtheater. Vanaf 22 april nemen zij per e-mail contact op met alle bezoekers die een kaartje hebben voor het Residentie Orkest. Voor elk concert sturen zij een aparte mail. Dus wanneer je tickets voor meerdere voorstellingen hebt geboekt, ontvang je ook meerdere mails. Het kan zijn dat deze e-mail in de spambox terecht komt.

Brede steun
De gezamenlijke regeling volgt de regels van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en krijgt onder andere steun van minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. “Ook voor de culturele sector zijn dit uitdagende tijden. We kunnen de theaters, organisatoren, poppodia en musea helpen door naar de voorstellingen te blijven gaan, alleen later wanneer de omstandigheden het toelaten. Evenementen worden nu verplaatst. Bewaar je ticket en blijf van cultuur genieten. En kan je toch niet, vraag dan om een tegoedvoucher. Zo help je de culturele branche overeind te blijven.”

Geniet later
Met ‘Bewaar je ticket, geniet later’ hopen we dat houders van tickets hun bezoek uitstellen. Daardoor kan de culturele sector en de sport de grote economische klap die hen treft door de coronacrisis opvangen. Dit geeft de sector de ruimte om te werken aan nieuwe evenementen in de toekomst. Niet alleen de organisatoren, artiesten en podia worden hiermee geholpen, maar ook de mensen achter de schermen die deze evenementen mede mogelijk maken zoals decorbouwers, technici, leveranciers, creatieven en andere werknemers en zelfstandigen in de culturele en sportsector.

Wij zijn enorm dankbaar voor je steun!

Download hier de veelgestelde vragen.