75 jaar vrijheid

vrijdag 23 oktober,20:00 uur
Zuiderstrandtheater, Den Haag

Bestel kaarten NAAR AGENDA

Twee klassiekers uit de twintigste eeuw, precies 75 jaar geleden geschreven of herzien. Stravinsky’s indrukwekkende Suite ‘De Vuurvogel’, symbool voor het nieuwe leven na de donkere oorlogsperiode, en Bartóks Altvioolconcert, hier in een versie voor cello. De Franse stercellist Jean-Guihen Queyras keert hiermee terug als solist bij het Residentie Orkest. De première van een nieuw werk van Karmit Fadael en de ouverture uit Beethovens ‘Fidelio’, het synoniem voor vrijheid, completeren dit programma.

In dit concert sluit het Residentie Orkest aan bij de nationale viering van 75 jaar Verenigde Naties en laten we ervaren wat muziek betekent voor vrijheid, solidariteit en medemenselijkheid. In samenwerking met Humanity House

Een compleet avondje uit!
Kaartjes zijn inclusief garderobe, koffie/thee en drankje tijdens de pauze.

Kom naar de starter
Voorafgaand aan de concerten op vrijdagavond vindt de Starter plaats. Een levendig, ongedwongen voorprogramma vol live-optredens door onze eigen musici en interviews met solisten en dirigenten. De presentatie is in handen van onze musici. De Starter vindt plaats in de Havenfoyer op de eerste verdieping, is gratis toegankelijk en begint om 19.15 uur.

Over dit concert

Andrew Grams, dirigent
Jean-Guihen Queyras, cello

Beethoven – Ouverture ‘Fidelio’, op. 72
Bartók – Altvioolconcert voor cello en orkest
Fadael – Nieuw werk
Stravinsky – Suite ‘De Vuurvogel’ (1945)

€27 | €39 | €48 | €55

Bestel kaarten