Adieu Nicholas Collon

vrijdag 23 april,20:00 uur
Zuiderstrandtheater, Den Haag

NAAR AGENDA

Wegens maatregelen omtrent Covid-19 is de kaartverkoop van dit concert tijdelijk stilgezet. Momenteel onderzoeken we op welke manier het Residentie Orkest dit concert het beste kan geven. Gekochte kaarten blijven geldig en bij eventuele wijzigingen in de programmering nemen we contact op met de kaarthouders.

Voor zijn laatste concert als onze chef-dirigent koos Nicholas Collon muziek die hij in zijn hart heeft gesloten. Zoals de aangrijpende fantasie-ouverture van Tsjaikovski, over de bekendste aller liefdesgeschiedenissen: Romeo en Julia. De internationale topcellist Julian Steckel keert terug bij het orkest en soleert in het Celloconcert van Dvorák. De componist schreef dit werk tijdens zijn verblijf in New York en zijn heimwee is door het hele stuk voelbaar.

Een compleet avondje uit!
Kaartjes zijn inclusief garderobe, koffie/thee en drankje tijdens de pauze.

Kom naar de starter
Voorafgaand aan de concerten op vrijdagavond vindt de Starter plaats. Een levendig, ongedwongen voorprogramma vol live-optredens door onze eigen musici en interviews met solisten en dirigenten. De presentatie is in handen van onze musici. De Starter vindt plaats in de Havenfoyer op de eerste verdieping, is gratis toegankelijk en begint om 19.15 uur.

Over dit concert

Nicholas Collon, dirigent
Julian Steckel, cello

One Minute Symphony
Sibelius – Suite ‘The Tempest’
Tsjaikovski – Ouverture-fantasie ‘Romeo en Julia’
Dvorák – Celloconcert

€27 | €39 | €48 | €55