Bartóks Concert voor orkest

zondag 22 november,14:15 uur
Zuiderstrandtheater, Den Haag

NAAR AGENDA

Wegens maatregelen omtrent Covid-19 is de kaartverkoop van dit concert tijdelijk stilgezet. Momenteel onderzoeken we op welke manier het Residentie Orkest dit concert het beste kan geven. Gekochte kaarten blijven geldig en bij eventuele wijzigingen in de programmering nemen we contact op met de kaarthouders.

Met zijn spectaculaire ‘Concert voor orkest’ zette Bela Bartók, vlak voor zijn dood, een muzikaal monument van de twintigste eeuw neer. Hierin ontketende hij op spectaculaire wijze alle expressie, virtuositeit en dynamiek die in het orkest aanwezig is. Ook eren we de vorig jaar overleden Nederlandse componist Theo Verbey in zijn orkestversie van Janáceks Eerste pianosonate. Ten slotte keert pianist Dejan Lazic terug naar Den Haag, ditmaal met Beethovens opgewekte Tweede pianoconcert.

Een complete middag uit!
Kaartjes zijn inclusief garderobe, koffie/thee en drankje tijdens de pauze.

Kom naar de starter
Voorafgaand aan de concerten op zondagmiddag vindt de Starter plaats. Een levendig, ongedwongen voorprogramma vol live-optredens door onze eigen musici en interviews met solisten en dirigenten. De Starter vindt plaats in de Havenfoyer op de eerste verdieping, is gratis toegankelijk en begint om 13.30 uur.

Over dit concert

Nicholas Collon, dirigent
Dejan Lazic, piano

Janácek/Verbey – Sonata 1.X.1905 ‘Van de straat’
Beethoven – Pianoconcert nr. 2
Bartók – Concert voor orkest

€26 | €33 | €38 | €47