From Darkness to Light

zaterdag 12 oktober,20:00 uur
Zuiderstrandtheater, Den Haag

Bestel kaarten NAAR AGENDA

Muzikale melancholie en hoopvolle klanken

Ervaar de puurheid in Brittens melancholische ‘Lachrymae’ met als soliste de onvolprezen Isabelle van Keulen. Beleef de Nederlandse première van ‘After the Great War’ dat de vooraanstaande Nederlandse componist Verbey schreef als hommage aan de gesneuvelde soldaten in de Eerste Wereldoorlog. Een fascinerend werk dat tijdens de wereldpremière in het Finse Tampere een enorm succes was. En geef je ten slotte over aan de meesterlijke Vijfde symfonie van Vaughan Williams uit 1943, die velen vrede en rust bracht in een duistere periode.

‘Violiste Isabelle van Keulen kruipt luisteraars onder de huid’ – DE GELDERLANDER

Een compleet avondje uit!
Kaartjes zijn inclusief garderobe, koffie/thee en drankje tijdens de pauze.

Kom naar de inleiding
Voorafgaand aan dit concert vindt een inleiding plaats, gepresenteerd door musicoloog Michel Khalifa. Hij gaat onder meer in gesprek met Sven Arne Tepl, algemeen en artistiek directeur van het Residentie Orkest. De inleiding vindt plaats in de Havenfoyer op de eerste verdieping, is gratis toegankelijk en begint om 19.15 uur.

Over dit concert

Michal Nesterowicz, dirigent
Isabelle van Keulen, altviool

Britten – Lachrymae
Verbey – After the Great War (Nederlandse première)
Vaughan Williams – Symfonie nr. 5

€27 / €39 / €48 / €55

Dit concert is een samenwerking met Festival Dag in de Branding. Meer informatie over het festival vind je op: https://www.dagindebranding.nl

Bestel kaarten