Vrouw Houtebeen

donderdag 5 september,20:00 uur
Zuiderstrandtheater, Den Haag

Bestel kaarten NAAR AGENDA

Sentimentele piraten, stoere kapitein

 De zee, de zee, je moet blijven liggen, blijven liggen waar je ligt, waar je al die tijd gelegen hebt. Kom niet naar ons, wij komen naar jou. Kom ons niet halen, wij komen je redden.

Na Harde Handen, De Vloek op Scheveningen en Scheveningse Kuren een nieuwe operavloot aan de stam. Een moderne odyssee waarin de vrouwen een stem krijgen, losjes gebaseerd op de avonturen van de Scheveningse Cornelis Jol Houtebeen en zijn vrouw Aeltje Jansz. Een liefdesavontuur tegen een achtergrond van hedendaagse weersomstandigheden. Met muziek van Arthur Sullivan (van het bekende Engelse theatermakersduo Gilbert & Sullivan), live uitgevoerd door het Residentie Orkest.

Ael houdt haar man het liefste bij zich, maar hij gaat toch weer de zee op. De zee houdt zich niet meer zo aan de spelregels en komt steeds dichterbij. Als de papegaai Chico na een tijdje terugkeert van zee en vreemde dingen krast die haar man gezegd zou hebben, raakt ze in paniek. De vrouwen proberen contact te krijgen met hun uitgevaren mannen maar het blijft stil. Ze hakken de knoop door, bevrouwen een schip en gaan de mannen zoeken. Een hoopvolle klimaatopera met Loes Luca in de hoofdrol.

Een compleet avondje uit!
Kaartjes zijn inclusief garderobe, koffie/thee en drankje tijdens de pauze.

Over dit concert

Rick Schoonbeek, dirigent
Ensemble Residentie Orkest
Vincent van den Elshout, regie
Theaterkoor Dario Fo

€20 / €22 / €26

Bestel kaarten