Kleuren van het water - afgelast

vrijdag 13 maart,20:00 uur
Zuiderstrandtheater, Den Haag

Bestel kaarten NAAR AGENDA

Update Coronavirus

Zojuist is bekendgemaakt dat er nieuwe maatregelen getroffen dienen te worden in het kader van het Coronavirus. Evenementen met meer dan honderd personen worden per direct afgelast. Zo ook onze concerten en overige activiteiten met ingang van vrijdag 13 maart 2020. Deze maatregel is tenminste tot en met 3 april van werking.

Indien je kaarten voor een concert bij ons hebt, nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Muziek zo vlug als water

Zacht stromend, ritmisch druppelend of woest golvend: in water zit muziek. Smetana en Debussy’s fascinatie voor kronkelende rivieren en de mysterieuze gevaren van de zee komt tot uiting in de meesterstukken ‘De Moldau’ en ‘La mer’. Violiste en artist in residence Baiba Skride zal ongetwijfeld imponeren in het Vioolconcert van Schumann, dat lange tijd een onbekend werk bleef. Pas tachtig jaar na de dood van de componist ging het in première. Sindsdien verovert het hart na hart.

‘Baiba Skride ontlokte haar Stradivarius een buitengewoon warme en natuurlijke toon’ – NRC HANDELSBLAD

Een compleet avondje uit!
Kaartjes zijn inclusief garderobe, koffie/thee en drankje tijdens de pauze.

Kom naar de starter
Voorafgaand aan de concerten op vrijdagavond vindt de Starter plaats. Een levendig, ongedwongen voorprogramma vol live-optredens door onze eigen musici en interviews met solisten en dirigenten. De presentatie is in handen van onze musici. De Starter vindt plaats in de Havenfoyer op de eerste verdieping, is gratis toegankelijk en begint om 19.15 uur.

Over dit concert

Nicholas Collon, dirigent
Baiba Skride, viool

Smetana – De Moldau uit ‘Mijn vaderland’
Schumann – Vioolconcert
One Minute Symphony
Debussy – La mer

€26 / €33 / €38 / €47

Bestel kaarten