Lazy Sunday
Fauré’s Requiem

zondag 8 maart,11:00 uur
Zuiderstrandtheater, Den Haag

Bestel kaarten NAAR AGENDA

Een vreugdevolle verlossing

Zondagochtend lekker lang in bed blijven liggen? Geen sprake van! Echt genietend door het weekend ga je op een paar meter afstand van het strand. Onze musici en solisten hebben speciaal voor jou een niet te versmaden symfonisch ontbijt bereid. Een klankenpalet als een knapperig muzikaal croissantje met een glaasje versgeperste romantische frisheid. Niets is zo lekker wakker worden als de Lazy Sunday met het Residentie Orkest.

Wij regelen een goede start van je ochtend.
Voorafgaand aan het concert staat er koffie, thee, jus d’orange en iets lekkers te eten voor je klaar.

Gabriel Fauré zag de dood niet als het onvermijdelijke einde, maar eerder als een bevrijding: een vreugdevolle verlossing. Die levenshouding uit zich in zijn wereldberoemde Requiem. Een werk dat allereerst troost lijkt te willen bieden: geen mis voor de doden, maar juist voor de levenden. Een van de hoogtepunten is wel het verstilde ‘Pie Jesu’ dat gezongen werd bij de begrafenis van Fauré. Zijn eigen verlossing.

‘Subversive brilliance… impressive crispness and precision’ – THE SCOTSMAN OVER RICHARD EGARR

NN CPC Loop Den Haag
Op zondag 8 maart vindt de CPC loop plaats in Den Haag. Het theater is tot 14.00 uur goed te bereiken met het OV. Bus 28 rijdt vanaf 10.30 uur met een kleine omleiding tussen de Mauritskade en het Statenplein. Kijk voor actuele informatie op www.htm.nl of www.nncpcloopdenhaag.nl.

 

Over dit concert

Richard Egarr, dirigent
Eline van Esch, fluit
Ilse Eerens, sopraan
Martijn Cornet, bas
Cappella Amsterdam, koor

Mozart – Laudate Dominum
Fauré – Cantique de Jean Racine
Mozart – Andante voor fluit en orkest
Fauré – Requiem

€22 / €25 / €28 / €36

Bestel kaarten