Masterclassics met Beethovens Egmont

zaterdag 17 oktober,20:30 uur
Zuiderstrandtheater, Den Haag

NAAR AGENDA

Wegens maatregelen omtrent Covid-19 is de kaartverkoop van dit concert tijdelijk stilgezet. Momenteel onderzoeken we op welke manier het Residentie Orkest dit concert het beste kan geven. Gekochte kaarten blijven geldig en bij eventuele wijzigingen in de programmering nemen we contact op met de kaarthouders.

Masterclassics is een ongedwongen topavond: laagdrempelig, prikkelend en niet te lang. Je maakt kennis met topwerken uit de klassieke muziek, je hoort ter illustratie fragmenten uit het werk en je ziet de dirigent aan het werk via de Conductor Cam. Alsof je zelf op de plek van onze musici zit. Voor de beginnende luisteraar en iedereen die meer uit klassieke muziek wil halen.

Sinds de première, destijds een doorslaand succes, werd Beethovens ‘Egmont’ maar mondjesmaat uitgevoerd. Richard Egarr, al jarenlang bekend om zijn inspirerende en scherpe Beethoveninterpretaties, zal zijn visie geven op de dramatische muziek die Beethoven schreef bij Goethes toneelstuk. In dit jaar van 75 jaar vrede en vrijheid vertellen we graag het verhaal over de Hollandse graaf van Egmont in zijn strijd tegen de Spanjaarden. De bekende Nederlandse acteur Mark Rietman neemt de rol van verteller op zich. Ook bijzonder: het debuut van sopraan Elizabeth Watts, een van de mooiste lyrische stemmen van dit moment.

Masterclass voor het concert
Onze vaste gastdirigent Richard Egarr helpt je, ondersteund door de musici van het Residentie Orkest, om de stukken nog beter te begrijpen tijdens de masterclass voorafgaand aan het concert.

Een compleet avondje uit!
Kaartjes zijn inclusief garderobe, koffie/thee en drankje voor en na het concert.

Over dit concert

Richard Egarr, dirigent
Elizabeth Watts, sopraan
Mark Rietman, verteller

Beethoven – Ah! Perfido
Beethoven – Egmont

€27