Masterclassics met Rachmaninov 2

zaterdag 14 november,20:30 uur
Zuiderstrandtheater, Den Haag

NAAR AGENDA

Wegens maatregelen omtrent Covid-19 is de kaartverkoop van dit concert tijdelijk stilgezet. Momenteel onderzoeken we op welke manier het Residentie Orkest dit concert het beste kan geven. Gekochte kaarten blijven geldig en bij eventuele wijzigingen in de programmering nemen we contact op met de kaarthouders.

Masterclassics is een ongedwongen topavond: laagdrempelig, prikkelend en niet te lang. Je maakt kennis met topwerken uit de klassieke muziek, je hoort ter illustratie fragmenten uit het werk en je ziet de dirigent aan het werk via de Conductor Cam. Alsof je zelf op de plek van onze musici zit. Voor de beginnende luisteraar en iedereen die meer uit klassieke muziek wil halen.

Er zijn muziekstukken die zo uitzonderlijk zijn, dat je ze minimaal één keer in je leven live moet beleven. Om die meesterwerken draait onze serie Masterclassics. Vandaag introduceert onze chef-dirigent Nicholas Collon de romantische Tweede symfonie van Rachmaninov. Een werk met een enorme kracht en rijkdom, vol glorieuze melodieën. Vooral het derde deel staat bekend als een van de mooiste stukken uit de Russische symfonische literatuur.

Masterclass voor het concert
Onze chef-dirigent Nicholas Collon helpt je, ondersteund door de musici van het Residentie Orkest, om het stuk nog beter te begrijpen tijdens de masterclass voorafgaand aan het concert.

Een compleet avondje uit!
Kaartjes zijn inclusief garderobe, koffie/thee en drankje voor en na het concert.

Over dit concert

Nicholas Collon, dirigent
Rachmaninov – Symfonie nr. 2

€27