Uitverkocht

Boléro: Rise to the Rhythm

zaterdag 21 september,20:30 uur
Zuiderstrandtheater, Den Haag

Bestel kaarten NAAR AGENDA

Ritme. Onmetelijke kracht. Door en door en door als een machine. Laat je opzwepen door de dynamiek. Geef eraan toe. Verlies jezelf. Raak jezelf kwijt. Dans, groei, beweeg; hoger, verder, sterker. Beat na beat vooruit naar een extase waarin niks je tegenhoudt. En dan…ervaar het ontembare; de vrijheid, de verleiding en de trance. Overstijg jezelf. Rise to the Rhythm met de Boléro van Ravel op deze Residentie Orkest Masterclassics..

Samen met jou gaat het Residentie Orkest op zoek naar wat ritme kan betekenen. Van regelmaat, ritme en discipline in je dagelijks leven tot het in trance raken via dans. Check ons magazine, onze site, en kom op naar deze uitvoering van Masterclassics om de ontembare kracht van ritme te ervaren.

Timetable
19.45 – 20.15 The Rhythm Clash – Havenfoyer
Drie gevierde ritme-experts komen met een luide ‘clash’ samen

20.30 – 20.40 Masterclass door dirigent Nicholas Collon – Grote zaal
Chef-dirigent Nicholas Collon ontrafelt Rachmaninov

20.40 – 21.15 Rahmaninov Symfonische Dansen – Grote zaal

21.15 – 21.30 Masterclass door dirigent Nicholas Collon – Grote zaal
Chef-dirigent Nicholas Collon ontrafelt Ravels Boléro

21.30 – 21.45 Ravel Boléro – Grote zaal

22.10 – …… Boléro 2019 – Strandfoyer
Breakdance, Beatcreation en Rap door Aight

Over dit concert

Nicholas Collon, dirigent

Rachmaninov – Symfonische dansen
Ravel – Boléro

€25

Een compleet avondje uit!
Kaartjes zijn inclusief garderobe, koffie/thee en drankje voor en na het concert.

Bestel kaarten


The Rhythm Clash


Wil jij je helemaal verliezen in ritme? Mis dan The Rhythm Clash voorafgaand aan de uitvoering niet! In de geest van de Boléro waarin het stuwende ritme de held is, komen drie unieke, gevierde ritme-experts met een luide ‘clash’ samen. Ervaar hoe de Perzische bezieling van daf-speler en componist Farid Sheek strijdt en danst met de dwingende puls van tech house DJ Isis en de rijke ritmewereld van percussionist Steven Brezet. The Rhythm Clash wordt gepresenteerd door theatermaker, muzikante en presentatrice Naomi van der Linden. Onder haar leiding ontstaat een unieke beleving waarin de kracht van ritme niet alleen besproken, maar ook gevoeld zal worden.

Om zoveel mogelijk mensen te kunnen laten genieten van de Rhythm Clash in de havenfoyer, wordt het programma ook live op grote schermen in de Duinfoyer vertoond.

DJ Isis

Al in de jaren negentig vergaarde Isis van der Wel, beter bekend als DJ Isis, in Nederland en ver daarbuiten erkenning. Ze staat wereldwijd bekend als een van de pioniers op het gebied van de elektronische dansmuziek. Een stijl die bekend staat om zijn strakke, dwingende, hypnotiserende ritmes, maar Isis is niet bang om uit de gebaande beats te breken. In haar zoektocht naar de helende kracht van ritme en muziek zoekt ze de grenzen op en laat ze tijdens samenwerkingen met artiesten uit andere stijlen regelmatig onconventionele ritmes op elkaar clashen. En dat gaan we ervaren, want wees gerust: Isis neemt haar skills en DJ-set mee!

FARID SHEEK

Als iemand een persoonlijke beleving heeft bij een ‘rhythm clash’, dan is het Farid Sheek wel. Diep in zijn hart botsten enkele jaren geleden Oosterse en Westerse ritmes met kracht op elkaar. Hij groeide in Iran op met Perzische muziek en werd een meester op de daf, een Perzisch-Koerdisch percussie-instrument. In 2011 ontvluchtte hij het land en in Nederland aangekomen raakte al snel ook de Westerse muziek zijn hart. Sindsdien ziet hij het als zijn muzikale missie om met zijn composities de schoonheid van Westerse en de Oosterse muziek te combineren. En dat is precies wat zal gebeuren tijdens The Rhythm Clash. Zijn daf, door hem liefkozend ‘de schreeuw van de liefde’ genoemd, komt met hem mee!

Steven Brezet

Als zesjarige jongen zag hij de Senegalese percussionist Aly Ndiaye Rose. Het ritme overspoelde hem zo, dat hij nooit meer boven kwam. Sterker nog, Steven Brezet dook dieper. Zijn ontdekkingsreis bracht hem onder andere in Senegal, Guinea, Curaçao en Marokko. Met zijn buitengewone beheersing van uiteenlopende stijlen viel de percussionist van KOFFIE op. Als gastmuzikant trad hij op met uiteenlopende toonaangevende bands, waaronder het Grammy Award winnende Snarky Puppy. Dit jaar speelde hij zelfs voor een miljoenenpubliek tijdens het Braziliaanse carnaval. Laat je door zijn ritmes overspoelen: al zijn kennis, ervaring en kunde komen samen tijdens The Rhythm Clash!

Naomi van der Linden

Presentator The Rhythm Clash

‘De ster van deze groep is Naomi van der Linden, die in de rol van Celie een magnifieke gevoeligheid zonder onnodige opsmuk laat zien’, aldus NRC Handelsblad over The Color Purple. In Naomi clasht een keur aan creatieve talenten op elkaar, waaronder theatermaker, actrice, muzikante en presentatrice. Daaruit ontspringt een energie, interesse en gedrevenheid die haar dé persoon maken om het publiek mee te nemen in een unieke ervaring: The Rhythm Clash.

Boléro

Rise to the Rythm

Ga samen met ons op zoek naar wat ritme kan betekenen.

Kaarten: €25,-

Bestel kaarten