Masterclassics
met Sjostakovitsj 5

donderdag 4 oktober,20:30 uur
Zuiderstrandtheater, Den Haag

Bestel kaarten NAAR AGENDA

overdonderend, maestro, klankmagie, geniaal

We houden met heel ons hart van het complete symfonische repertoire. Van iedere passage, van iedere noot en ja, van iedere rust. Maar er zijn muziekstukken, die komen binnen in je ziel en kruipen in je hoofd. Die tillen je op, nemen je mee en laten je nooit meer los. Dit zijn de muziekstukken waarbij toch al briljante componisten hun eigen genialiteit overstegen. Meesterwerken die je minimaal één keer moet beleven. Ze veranderen je leven.

We maken er een ongedwongen topavond van: laagdrempelig, prikkelend en niet te lang. Maak kennis met topwerken uit de klassieke muziek, je hoort ter illustratie fragmenten van het werk. Beleef de meesterwerken alsof je op de plek van onze musici zit via de Conductor Cam, exclusief tijdens Masterclassics! Na afloop ontmoet je in de foyer onze musici en dirigent.

Sjostakovitsj 5
De première van de Vijfde symfonie van Sjostakovitsj, waarmee de componist zich in 1937 rehabiliteerde bij de Sovjetleiders, was een ongeëvenaard succes. De staande ovatie duurde maar liefst een half uur. Nog steeds is het een van de bijzonderste werken uit de twintigste eeuw. Een kolfje naar de hand van de Nederlandse maestro Otto Tausk, ooit assistent van de Russische klankmagiër Valery Gergiev en nu zelf wereldreiziger met een missie.

‘Tausk conducted…with supple, sensitive restraint’
LOS ANGELES TIMES

Een compleet avondje uit!
Kaartjes zijn inclusief garderobe, koffie/thee en een drankje voor en na het concert

Over dit concert

Otto Tausk, dirigent

Sjostakovitsj – Symfonie nr. 5

€21 / €24 / €27 / €35

Bestel kaarten

Nieuw: De Conductor Cam

Dit jaar is Masterclassics nog intenser. Met de Conductor Cam beleef je de meesterwerken alsof je op de plek van onze musici zit.