Masterclassics
met Tsjaikovski 5

donderdag 28 maart,20:30 uur
Zuiderstrandtheater, Den Haag

Bestel kaarten NAAR AGENDA

De ultieme kennismaking

We houden met heel ons hart van het complete symfonische repertoire. Van iedere passage, van iedere noot en ja, van iedere rust. Maar er zijn muziekstukken, die komen binnen in je ziel en kruipen in je hoofd. Die tillen je op, nemen je mee en laten je nooit meer los. Dit zijn de muziekstukken waarbij toch al briljante componisten hun eigen genialiteit overstegen. Meesterwerken die je minimaal één keer moet beleven. Ze veranderen je leven.

We maken er een ongedwongen topavond van: laagdrempelig, prikkelend en niet te lang. Maak kennis met topwerken uit de klassieke muziek, je hoort ter illustratie fragmenten van het werk. Beleef de meesterwerken alsof je op de plek van onze musici zit via de Conductor Cam, exclusief tijdens Masterclassics! Na afloop ontmoet je in de foyer onze musici en dirigent.

Tsjaikovski 5
Hoewel Tsjaikovski in eerste instantie niet zo tevreden was over zijn Vijfde, sloot het publiek al bij de première de symfonie in het hart. Sindsdien behoort het tot de meest gespeelde werken uit het symfonisch repertoire. Deze avond is een inspirerende kennismaking met dit bijzondere werk, van het sombere begin langs dansende middendelen tot het glorieuze einde.

Een compleet avondje uit!
Kaartjes zijn inclusief garderobe en een drankje voor en na het concert.

Over dit concert

Nicholas Collon, dirigent

Tsjaikovski – Symfonie nr. 5

One Minute Symphony

€22 / €25 / €28 / €36

Bestel kaarten

Nieuw: de Conductor Cam

Dit jaar is Masterclassics nog intenser. Met de Conductor Cam beleef je de meesterwerken alsof je op de plek van onze musici zit.