Openingsconcert Koorbiënnale -
Mozart Requiem

vrijdag 28 juni,20:30 uur
Philharmonie, Haarlem

Bestel kaarten NAAR AGENDA

De Internationale Koorbiënnale pakt elke editie groots uit met het openingsconcert. In dit jubileumjaar gebeurt dat met liefst drie vooraanstaande ensembles die oud en nieuw met elkaar verenigen. Cappella Amsterdam bijt, onder leiding van dirigent Daniel Reuss, het spits af met werken van Orlando di Lasso (1532-1594), de componist die al tijdens de allereerste Koorbiënnale te horen was.

Na de pauze is de beurt aan het Nationaal Gemengd Jeugdkoor, dat bij de vorige Koorbiënnale debuteerde en in recensies lovend ‘een kweekvijver voor getalenteerde jonge zangers’ werd genoemd. Dit jaar laat het ensemble het tijdloze Requiem van Mozart horen. Dat doet het samen met een van de oudste orkesten van Nederland, het Residentie Orkest en vier jonge solisten (die later bekend worden gemaakt).
De jonge Britse Gabriella Teychenné dirigeert dit openingsconcert: ‘Wat deze samenwerking zo bijzonder maakt, is dat het orkest het stuk al heel vaak heeft gespeeld terwijl het voor de zangers nieuw is. Dat zorgt voor een frisse benadering. Ik kijk er ontzettend naar uit en wil alles uit elke noot halen.’

Kijk voor meer informatie op koorbiennale.nl

Over dit concert

Openingsconcert Koorbiënnale

Residentie Orkest
Gabriella Teychenné, dirigent
Daniel Reuss, dirigent
Cappella Amsterdam
Nationaal Gemengd Jeugdkoor

Mozart Requiem

Bestel kaarten