Robeco SummerNights

zondag 26 augustus,20:00 uur
Het Concertgebouw, Amsterdam

Bestel kaarten NAAR AGENDA

Stefan Jackiw speelt Tsjaikovski’s lyrische Vioolconcert als een klassieke rockster. Het Residentie Orkest combineert het concert met schilderachtige werken van Moesorgski en Ravel.

 

Stefan Jackiw speelt Tsjaikovski’s Vioolconcert
Violist Josef Kotek was getuige bij Tsjaikovski’s huwelijk. Een paar maanden later had hij een heel andere rol. Tsjaikovski was de rampzalige verbintenis ontvlucht, en Kotek was dé trooster. In een vakantiehuis werkten ze samen aan Tsjaikovski’s Vioolconcert. Bij het Residentie Orkest is Stefan Jackiw vanavond solist in dit heel lyrische werk. Dat ook spannend is, want hondsmoeilijk te spelen. ‘Hij valt het aan zoals een rockster zou doen – als een rockster dat kón,’ schreef de Los Angeles Times.

 

Moesorgski
Na Tsjaikovski’s uiterst Russische slotdeel van het Vioolconcert klinkt landgenoot Moesorgski’s beroemde, letterlijk en figuurlijk schilderachtige werk. Schilderijen van een tentoonstelling is een muzikale wandeling langs lieflijke en angstaanjagende beeltenissen. Dirigent Nicholas Collon, chef-dirigent van het Residentie Orkest, opent dit kleurrijke programma met Ravel. Spaanse ritmes en muzikale grapjes klinken in Alborada del gracioso, het ochtendlied van de nar.

Over dit concert

Nicholas Collon, dirigent
Stefan Jackiw, viool

Ravel – Alborada del gracioso
Tsjaikovski – Vioolconcert
Moesorgski – Schilderijen van een tentoonstelling (ork. Ravel)

Tickets vanaf €26,-
Kaartverkoop via het Concert Gebouw

 

Bestel kaarten