Simone Lamsma speelt Sibelius

vrijdag 19 februari,20:00 uur
Zuiderstrandtheater, Den Haag

NAAR AGENDA

Wegens maatregelen omtrent Covid-19 is de kaartverkoop van dit concert tijdelijk stilgezet. Momenteel onderzoeken we op welke manier het Residentie Orkest dit concert het beste kan geven. Gekochte kaarten blijven geldig en bij eventuele wijzigingen in de programmering nemen we contact op met de kaarthouders.

De Finse componist Sibelius hield zielsveel van de natuur uit zijn thuisland. Van de mystieke geluiden uit de velden, van de bossen, de bergen en de wateren. In zijn Vioolconcert, gespeeld door de internationale Nederlandse topviolist Simone Lamsma, bezingt Sibelius de Finse meren: soms spiegelglad, maar vaak ook golvend en onstuimig. Daarmee nemen we langzaam afscheid van het woeste winterweer. En daarna, met Schumanns bruisende Eerste symfonie, een voorschot op de lente.

Een compleet avondje uit!
Kaartjes zijn inclusief garderobe, koffie/thee en drankje tijdens de pauze.

Kom naar de starter
Voorafgaand aan de concerten op vrijdagavond vindt de Starter plaats. Een levendig, ongedwongen voorprogramma vol live-optredens door onze eigen musici en interviews met solisten en dirigenten. De presentatie is in handen van onze musici. De Starter vindt plaats in de Havenfoyer op de eerste verdieping, is gratis toegankelijk en begint om 19.15 uur.

Over dit concert

James Feddeck, dirigent
Simone Lamsma, viool

One Minute Symphony
Mendelssohn – Ouverture ‘Die schöne Melusine’
Sibelius – Vioolconcert
Schumann – Symfonie nr. 1 ‘Frühling’

€26 | €33 | €38 | €47