Wanderlust 2019

zaterdag 26 oktober,17:00 uur
Zuiderstrandtheater, Den Haag

Bestel kaarten NAAR AGENDA

Let curiosity be your guide

Op zaterdag 26 oktober vindt de tweede editie van het wonderlijke Wanderlust plaats: een muzikale ontdekkingsreis in en om het Zuiderstrandtheater die alle zintuigen prikkelt. Duinen, strand, ondergaande zon en het gelukzalige gevoel van zand tussen je tenen. Trek op met je vrienden en beleef samen spannende muzikale avonturen. Laat je verrassen door artiesten die tradities laten versmelten en grenzen doen vervagen. Jazz, klassiek, pop en beats vloeien samen in de perfecte soundtrack van een onvergetelijke avond aan zee!

Bekijk de timetable onder aan deze pagina.

Over Wanderlust

€30,-

Residentie Orkest Den Haag | Spark | Caravan | Farid Sheek | Ardemus Quartet | YSA | BVR Flamenco Big Band | Kalpanarts | DJ Stanley

Bestel kaarten

Spark

Wat je van deze virtuoze Duitse durfals kunt verwachten? Dat tart werkelijk elke beschrijving. Stel je een dj voor die klassieke muziek samplet. Maar dan live gespeeld, met de intensiteit van een rockband. Een technobeat onder een ballet van Mozart, remixes van bekende klassieke werken, geniale vondsten die elkaar afwisselen: een optreden van Spark is niets minder dan een muzikale wervelwind. Gebracht met overtuiging, precisie en klasse. Non-conformisme, niet uit effectbejag, maar uit pure nieuwsgierigheid, spelvreugde en liefde voor muziek.

Residentie Orkest Den Haag

Het Residentie Orkest bewijst dat symfonische muziek ook in de 21ste eeuw voor een groot en breed publiek van betekenis kan zijn. Het orkest wil zo veel mogelijk mensen in contact brengen met bijzondere muziek en hen laten genieten, verrassen en inspireren. Het Residentie Orkest behoort tot de grote, gerenommeerde symfonieorkesten van Nederland, is gevestigd in Den Haag en is ook regelmatig te horen op andere grote podia in binnen- en buitenland.

Farid Sheek

Hij componeert, speelt piano en fenomenaal daf, de Perzische lijsttrommel die al duizenden jaren wordt bespeeld in het Midden-Oosten. Geboren en opgegroeid in Iran, woont Farid Sheek sinds 2011 in Nederland. Hier combineert hij de rijke Iraanse muzikale traditie die hij van zijn vader meekreeg met de Westerse invloeden die hij hier opdeed. Het resultaat is een spannende combinatie van de schoonheid van Oost en West. Zijn filosofie: met muziek kun je een verhaal vertellen dat groter is dan woorden. Wie een optreden van Farid bijwoont, beseft dat het rake woorden zijn.

Ardemus Quartet

Bij kamermuziek denk je al snel aan fluwelen violen en fluisterende fluiten. Piano, een hoorn misschien. Het Ardemus Quartet laat zien dat het ook verrassend anders kan. Namelijk met een instrument dat je eigenlijk nooit in de kamermuziek hoort: de saxofoon. En dan niet eentje, maar vier stuks. Deze jonge virtuozen wisten bovendien al menig prijs en nominatie in de wacht te slepen. Het recept voor een unieke muzikale belevenis.

YSA

Popmuziek kan een boodschap vormen, maar het is aan een artiest om deze te laten aankomen. YSA maakt de boodschap én brengt hem over. De jonge zangeres en songwriter maakt elektronische popmuziek beïnvloed door artiesten als Selah Sue, Banks en Dua Lipa. Haar onderscheidende stem
en energieke geluid zorgen voor eerlijke, sterke en verfrissende songs die niet onopgemerkt zijn gebleven. Zo speelde ze al meerdere keren bij 3FM, en zijn haar songs bij elkaar al zo’n 800.000 keer gestreamed. “Ik wil zo eerlijk en dicht mogelijk bij mezelf blijven, en mijn publiek daarin meenemen.”

BVR Flamenco Big Band

Nergens wordt de weemoed mooier bezongen dan in de Spaanse flamenco. En nergens swingt het leven meer dan in de Amerikaanse bigbandmuziek. De Spaans-Nederlandse saxofonist Bernard van Rossum vroeg zich af wat er zou gebeuren als hij die twee zou samenvoegen. Nou, dat hebben we geweten. De dynamiek van een oversized bigband met niet minder dan 13 blazers. Een ritmesectie als een Zwitsers klokje. En het Latijnse temperament van een traditionele flamencogitarist, een zanger en een zangeres. Bij elkaar 21 musici sterk. Wat een sound!

Caravan

In 2017 ging pianist en componist Julian Schneemann op een wereldreis die alle muzikale grenzen overstijgt. Hij nam de Syrische Jawa Manla mee, een virtuoos op de ud, de Midden-Oosterse voorloper van de luit. Ook vermaard violist Emmy Storms en sterslagwerker Jeroen Battering gingen mee. Nu sluiten drie uitzonderlijke vocalisten met respectievelijk Syrische, Indiase en Namibische roots zich bij de karavaan aan: Wasim Arslan, Madhu Lalbahadoersing en Shishani Vranckx. Het resultaat is even ongrijpbaar en onnavolgbaar als universeel. Het ultieme bewijs dat we allemaal de taal van de muziek spreken.

Kalpanarts

Choreografe Kalpanarts Raghuraman is een ware pionier. Ze nam de Indiase dans Bharatanatyam onder handen en bevrijdde de bewegingen van hun traditionele verhalende betekenis. Het resultaat combineerde ze met hedendaagse dansvormen. Zo ontstond een organische versmelting waarin zowel de Indiaas-Hindoestaanse gemeenschap als de moderne dansliefhebber elementen zal herkennen. Maar de voorstellingen van Kalpana gaan verder dan herkenning. Ze dwingt ons om onze westerse bril af te zetten en niet-westerse dans met andere ogen te bekijken. En zo roept ze een prangende vraag op: wat als we die bril wat vaker zouden afzetten?

Terry Macrander

Met haar heldere stem en indie-folksongs is Teddy Macrander een opvallende naam in het Haagse. Teddy zingt al haar hele leven. “Zelf nummers schrijven deed ik vanaf het moment dat ik gitaar ging spelen”, vertelt ze. Een carrière in de muziek is haar doel. “Zeker niet om beroemd te worden, maar om mijn muziek te kunnen delen met anderen. Dat mensen van alles uit mijn nummers kunnen halen. Dat vind ik mooi.”

Odhil

Zangeres Josephine van Schaik (The Mysterons) brengt dromerige, mysterieuze sferen als ‘Josephine Odhil’. Invloeden van Nick Drake, Hope Sandoval en Linda Perhacs mixt zij tot hypnotizerende songs die je mee zullen nemen naar een wereld ver van hier. Tijdens Wanderlust te horen op de boot Minerva.

Zuiderstrandtheater

Het Zuiderstrandtheater is het enige podium direct aan de Nederlandse kust. Je geniet hier, met uitzicht op de Scheveningse haven en de Noordzee, van culturele hoogtepunten uit binnen- en buitenland. Jazz, pop, dans en spektakel: elke voorstelling tovert het stille strand om in een spetterende branding.