Laatste tickets

Into The Light
Winternachten

vrijdag 13 december,20:00 uur
Zuiderstrandtheater, Den Haag

Bestel kaarten NAAR AGENDA

Into the Light

In het Zwanenmeer herkennen we de maan in de nacht, het goed en kwaad, de zwarte en witte zwaan. Zonder donker geen licht.

De donkere dagen voor kerst: misschien wel de mooiste tijd van het jaar. De Noorse romantiek van Griegs Pianoconcert – met die prachtige opening, klaterend als een waterval – brengt licht in ieders hart. Net als de onvergetelijke melodieën van Tsjaikovski’s Zwanenmeer. Met het debuut van de Argentijnse pianovirtuoos Nelson Goerner en de Taiwanees-Amerikaanse dirigente Mei-Ann Chen, die al jaren op gepassioneerde wijze furore maakt in de dirigentenwereld.

‘This Argentinian pianist possesses artistry of a very high order…Goerner purveys poetry as natural as breathing’ – BBC MUSIC MAGAZINE

Een compleet avondje uit!
Kaartjes zijn inclusief garderobe, koffie/thee en drankje tijdens de pauze.

Kom naar The Light Session by Clifton
Laat je tijdens The Light Session voorafgaand aan het concert inspireren door lichtkunstenaar Clifton Mahangoe terwijl hij je meeneemt in zijn wereld van licht, natuur en energie.

Over dit concert

Mei-Ann Chen, dirigent
Nelson Goerner, piano

Thomas van Dun – Fading in Silk
Humperdinck – Vorspiel uit ‘Hänsel und Gretel’
Grieg – Pianoconcert
Tsjaikovski – Suite ‘Het zwanenmeer’

€27 / €39 / €48 / €55

Bestel kaarten

The Light Session by Clifton


Zoals Grieg en Tsjaikovski schilderen met klanken, schildert kunstenaar Clifton Mahangoe met licht. Laat je tijdens The Lightsession voorafgaand aan het concert door hem inspireren terwijl hij je meeneemt in zijn wereld van licht, natuur en energie. Clifton exposeerde de afgelopen tijd onder andere in Milaan, San Francisco en Dubai. Momenteel is een van zijn werken, de Sphere 3D Spectrum, te zien op de Biënnale Arte 2019 in Venetië. Dit levensgrote bolvormige werk reflecteert overdag het zonlicht. Tijdens het magische uur van de zonsondergang licht de bol op door de overdag gevangen beelden van de zon. In dit werk brengt Mahngoe twee tegengestelden, zon en maan, samen als harmonieuze partners.

The Lightsession vindt om 19.15 uur plaats in de Havenfoyer

Tijdens het concert is zijn lichtinstallatie ‘Sphere series’ te zien boven het orkest. Geïnspireerd door de verschillende stukken op het programma zal Clifton vijf verschillende lichtwerken projecteren op de doorzichtige sphere. Alsof de klanken van het orkest weerkaatsen als zonlicht op de maan.