Educatieprogramma 2016-2017

Beleef de magie van muziek

Een deurtje naar een magische wereld

Meedoen, ervaren, zelf muziek maken, tussen de musici van het orkest: dát is muziekeducatie bij het Residentie Orkest. Verwondering, verbazing en enthousiasme, daar doen we het voor. En als we zien hoeveel scholen ieder jaar terugkomen, zijn wij en de kinderen niet de enigen die enthousiast zijn.

Ons educatieprogramma sluit naadloos aan bij de kerndoelen voor muziekonderwijs en leent zich bijzonder goed voor geïntegreerd onderwijs, bijvoorbeeld ter ondersteuning van andere vakken. Wist je trouwens dat ons aanbod binnen de subsidieaanvraag Impuls muziekonderwijs ondersteunend kan zijn? We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Onze producten zijn ten dienste van de leerlijnen zoals Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO) ze heeft geformuleerd. Voor het basisonderwijs gelden de kerndoelen 54 en 55. Voor het voortgezet onderwijs gelden de kerndoelen 48 t/m 52.

Om aan te geven op welke wijze onze producten ten dienste van de leerlijnen staan hebben wij gebruik gemaakt van een overzichtelijke stempel per voorstelling of activiteit. De begrippen die in de stempel weergegeven zijn, geven aan in welk gebied het kerndoel behandeld wordt.

Bereikbaarheid

Onze activiteiten vinden plaats in het Zuiderstrandtheater, onze repetitieruimte op Meppelweg 339, Theater de Vaillant, Laaktheater, Theater Dakota of gewoon bij jullie op school.

Klik op de namen voor een routebeschrijving.

Locaties en bereikbaarheid