Educatie

Beleef de magie van muziek

Een deurtje naar een magische wereld

Muziek is universeel en persoonlijk. Het is authentiek. Puur. Je ervaart het met je hele lichaam en je hele ziel. Muziek komt pas echt tot leven als je het live beleeft. De emoties op het gezicht van de solist. De interactie tussen de musici. Diepe bassen die in je borstkas trillen, fluisterende violen en opzwepende crescendo’s.

Muziek prikkelt je zintuigen, activeert je brein en raakt je in het hart. Door te luisteren, door het live te ervaren, maar vooral door zelf muziek te maken. Met de educatieve programma’s van het Residentie Orkest willen we kinderen en jongeren uitdagen om het samen muziek maken te beleven. Tussen het orkest, maar ook in de klas op jouw school. Klik op een van onderstaande categorieën voor meer informatie over onze educatieprojecten.

Basisonderwijs

Meedoen, ervaren, zelf muziek maken, tussen de musici van het orkest: dát is muziekeducatie bij het Residentie Orkest.

Voortgezet Onderwijs

We voeren jongeren mee in de symfonische wereld van grote componisten en bevlogen muzikanten, een wonderlijke wereld die verrast, verrijkt en inspireert.

International Schools

We open the door to a world of symphonic music, an exciting place that’s new to many young people.

Locaties

Onze activiteiten vinden plaats in het Zuiderstrandtheater, onze repetitieruimte op Meppelweg 339, Theater de Vaillant, Laaktheater, Theater Dakota of gewoon bij jullie op school.

Theater Dakota

Er is in de Zuidlarenstraat gelegenheid tot parkeren. Parkeren is gratis. Parkeer bij voorkeur op de parkeerplaats achter de theaterzaal. Meer informatie

Theater de Vaillant

Betaald parkeren. Het beste kun je gebruik maken van tram 6 die voor de deur stopt. Plan je reis via 9292.nl

Laaktheater

Rondom de straten van Laaktheater kun je overdag gratis parkeren. Meer informatie

Theater De Nieuwe Regentes

Doordeweeks en in het weekeinde kun je tot 18:00 uur gratis parkeren in de straten rondom de Weimarstraat. Meer informatie