Beleef de magie van muziek

Educatieprogramma voor het basisonderwijs

Meedoen, ervaren en zelf muziek maken met de musici van het orkest: dát is muziekeducatie bij het Residentie Orkest Den Haag. We voeren leerlingen mee in de symfonische wereld van grote componisten, prachtige klanken en bevlogen muzikanten. Een wonderlijke wereld die verrast, verrijkt en inspireert. Dat is de kracht van muziek: de magie die tijdperken en grenzen overstijgt en iedereen – jong en oud – meeneemt. De verwondering en verbazing, die enthousiaste gezichten, daar doen we het voor! En als we zien hoeveel scholen ieder jaar terugkomen zijn wij en de leerlingen niet de enigen die enthousiast zijn.

Met een opvallend breed educatief aanbod wakkeren onze bevlogen musici de nieuwsgierigheid van de leerlingen aan. We verbreden hun muzikale kennis, leren ze nieuwe vaardigheden en stimuleren hun creativiteit. Geregeld kruipen introverte leerlingen tijdens onze lessen uit hun schulp en durven de stoere kinderen hun gevoelige kant te tonen. We bieden zowel grotere projecten als losse lessen, met activiteiten op of buiten school. Bovendien kun je kiezen uit een kant-en-klaar of een volledig op maat gemaakt programma.

Ons educatieprogramma sluit uiteraard aan bij de onderwijsdoelen van het basisonderwijs, in het bijzonder bij die van muziek. Meer weten? We vertellen je graag over de mogelijkheden.

Concerten

Speciaal voor het basisonderwijs bieden wij schoolvoorstellingen aan met de leukste muziek voor leerlingen.

Workshops

Verras je klas met het bezoek van een musicus. Wij bieden diverse workshops aan op school of in ons theater.

Lange leerlijnen

Voor scholen die meer willen biedt het Residentie Orkest twee lange leerlijnen aan.

Covid-19

Ons aanbod is afhankelijk van de ontwikkelingen en maatregelen omtrent Covid-19. In samenspraak met de theaters hanteren wij strikte protocollen voor ieders veiligheid bij een concertbezoek. In het geval van een bezoek van onze musici aan jouw school, worden wij graag op de hoogte gesteld van het protocol van de school zodat wij ons hieraan kunnen aanpassen.