Beleef de magie van muziek

Educatieprogramma voor het voortgezet onderwijs

Meedoen, ervaren, zelf muziek maken, tussen en met de musici van het orkest: dát is muziekeducatie bij het Residentie Orkest Den Haag. We voeren jongeren mee in de symfonische wereld van grote componisten, prachtige klanken en bevlogen muzikanten. Een wonderlijke wereld die verrast, verrijkt en inspireert. Dat is de kracht van muziek: de magie die tijdperken en grenzen overstijgt en iedereen – jong en oud – meeneemt. De verwondering en verbazing, die enthousiaste gezichten, daar doen we het voor! En als we zien hoeveel scholen ieder jaar terugkomen zijn wij en de leerlingen niet de enigen die enthousiast zijn.

Met een opvallend breed educatief aanbod wakkeren onze bevlogen musici de nieuwsgierigheid van de leerlingen aan. We verbreden hun muzikale kennis, leren ze nieuwe vaardigheden en stimuleren hun creativiteit. Geregeld kruipen introverte leerlingen tijdens onze lessen uit hun schulp en durven de stoere jongeren hun gevoelige kant te tonen. We bieden zowel grotere projecten als losse lessen, met activiteiten op of buiten school. Bovendien kun je kiezen uit een kant-en-klaar of een volledig op maat gemaakt programma.

Meer weten? We vertellen je graag over de mogelijkheden.

Bezoek een concert

Beleef klassiek live bij het Residentie Orkest en ervaar hoe een symfonisch orkest van dichtbij voelt.

Workshops

Verras je klas met het bezoek van een musicus. Wij bieden diverse workshops aan op school of in ons theater.

Concerttip:

Symphonic Junction ft Spark: vijf klassiek geschoolde musici met de uitstraling van een rockband en een oneindige variëteit aan instrumenten. Dat is Spark, The Classical Band.