Bezoek een concert

Waar beleef je klassieke muziek nou beter dan tijdens een concert van een symfonieorkest? Neem de hele klas mee naar onze schoolvoorstellingen. Deze zijn perfect voor de brugklas; ze vallen onder schooltijd, duren niet te lang en zijn speciaal geschreven voor jongeren.

Wil je de leerlingen liever kennis laten maken met een echte concertavond? Kies dan voor een van onze reguliere concerten. Masterclassics of Symfonic Junction zijn hier perfect voor.

De wereld rond - Schoolconcert

Een groep vrienden maakt elke dag samen muziek. Ze kennen elkaar al heel lang en ze spelen ook al heel lang dezelfde deuntjes. Op een dag komt er een vreemdeling langs, die speelt hele rare riedeltjes! En op hele andere instrumenten! Zo is een bendir geen dier, maar een trommel. En een qanun is niet om te schieten, maar om naar te luisteren!
Is die vreemdeling echt zo raar of is dat juist welk leuk? Heb je per se woorden nodig om elkaar te begrijpen of kan het ook met muziek?

Theater Dakota
13 mei 2019 om 9.45, 11.15 & 13.30 uur

1 x 50 minuten + voorbereiding op school
€ 8 per leerling
Leuk voor de brugklas

Bestel kaarten

Masterclassics - regulier concert

De overtreffende trap van meesterschap
Er zijn muziekstukken, die komen binnen in je ziel en kruipen in je hoofd. Die tillen je op, nemen je mee en laten je nooit meer los. Dit zijn de muziekstukken waarbij toch al briljante componisten hun eigen genialiteit overstegen. Meesterwerken die je minimaal één keer moet beleven. Maak kennis met deze topwerken uit de klassieke muziek en vooraf ter illustratie fragmenten van het werk.

Tickets voor alle concerten zijn 10 euro per leerling en te bestellen via de reguliere concertpagina’s:

28 maart 2019
De kracht van Tsjaikovski
25 mei 2019
Uitverkocht
Mahler
The Big Question

Symphonic Junction - regulier concert

Een spannend kruispunt waar het Residentie Orkest nieuwe artiesten, genres en publiek ontmoet.
Tijdens Symphonic Junction vervagen poppodium Paard en het Residentie Orkest de grens tussen klassieke en moderne muziek. Publiek en performers staan kriskras door elkaar en reizen kriskras door de muziekgeschiedenis. Overal kan ineens de muziek opduiken: op het balkon, aan de bar of tussen de belichting aan het plafond. Ja, zelfs op het podium. Live muziek bij filmklassiekers? Een battle tussen DJ en orkest? Spetterende improvisaties met een jazzviolist? Dirigent in een theaterlift de hoogte in? In het Paard kan alles!

Tickets voor alle concerten zijn te bestellen via de reguliere concertpagina’s:

11 mei 2019
Symphonic Junction:
Residentie Orkest meets Charlie Chaplin