In de klas

Musicus op bezoek

Laat je inspireren door een musicus of leer dirigeren! Met een musicus in de klas kun je op een laagdrempelige manier leerlingen kennis laten maken met klassieke muziek. We bieden diverse workshops aan die onze musici bij jullie in de klas kunnen geven. Bekijk alle workshops hieronder.

Meet a pro

Een musicus komt langs om te vertellen en te laten horen. Hoe is het om op hoog niveau te musiceren? Luisteren, vragen stellen, instrumenten bekijken en het orkest leren kennen.

Praktische informatie
Data op aanvraag
1 x 1 uur
€ 65 per klas
Met name geschikt voor de onderbouw

Boek workshop

Make a maestro

Leidinggeven aan een groot symfonisch orkest is een moeilijk en spannend vak. Hoe zou het zijn om bijvoorbeeld je klasgenoten te dirigeren? Een musicus werkt samen met de leerlingen aan hun vaardigheden in het muzikaal leidinggeven. In de bovenbouw wordt meer ingegaan op individuele vaardigheden. De workshop kan uitgebreid worden met een ensemble van onze musici die persoonlijke coaching geven.

Praktische informatie
Data op aanvraag
€ 75 per klas (met ensemble: prijs op aanvraag)
1 x 90 minuten

Boek workshop

Explore an era

De leerlingen verkennen samen met twee musici een stijlperiode of compositietechniek. In een actieve workshop, waarin de leerlingen ook zelf musiceren, wordt het onderwerp uitgediept. Tip: combineer de workshop met een concertbezoek waar de muziek die tijdens de workshop is behandeld gespeeld zal worden. We adviseren je graag.

Praktische informatie
Data op aanvraag
€ 200 per klas
1 x 2 uur of 2 x 1 uur
Vooral geschikt voor examenklassen Muziek.

Boek workshop