Groots en meeslepend

Harry Donders, ambassadeur van Groots & Meeslepend

‘Mijn eerste muzikale ervaringen deed ik op in de rockscene van mijn geboortestad Venlo. Na de contrabasstudie vertrok ik op de bonnefooi in een half vervallen Simca met een stretcher, wat kleren en een contrabas naar de Randstad op zoek naar werk. En zo rolde ik het Residentie Orkest in’, vertelt Harry lachend. Zijn muzikale drijfveer? ‘Sharing what we love about music’, oftewel ‘de essentie van live muziek is dat we samen zijn, uitvoerder en luisteraar. Muziek voert je mee langs liefde, geluk, blijdschap maar ook langs verdriet en pijn. Dat is voor mij groots en meeslepend. En dat kan muziek van Mahler, Sjostakovitsj zijn maar ook Bruce Springsteen.’

Mijn tips

3 april 2020
Brahms 1
9 april 2020
Matthäus Passion
17 april 2020
Tsjaikovski’s Pathétique
10 mei 2020
Mahler 1