Een kijkje achter de schermen

In het Residentie Orkest zijn ruim vijftien nationaliteiten te vinden. Een daarvan is de Engelse Elizabeth Chell, geboren in Stoke-on-Trent onder Manchester. Een stad bekend van darters, voetballers én zanger Robbie Williams.

Zoals veel van haar collega’s begon de kleine Liz met pianolessen maar toen ze eenmaal wat ouder werd, leek haar de saxofoon wel interessant. Maar op school was er alleen nog een hoorn over. ‘Probeer deze maar en luister naar Mozarts hoornconcerten’, was het advies. “Eigenlijk ging dat heel goed”, lacht Elizabeth.

“In Manchester ben ik op kostschool gegaan waar muziek de boventoon voerde: naast lessen speelden we kamermuziek en in orkesten. Dat laatste was ontzettend leuk. Ik heb daarna ook in het Nationaal Jeugdorkest van Groot-Brittannië gezeten en in het Europees Jeugdorkest. Daar heb ik mijn man leren kennen en voor hem ben ik naar Nederland gekomen, zo’n tien jaar geleden. Hij speelt ook hoorn, maar dan in het Metropole Orkest. Mijn studie heb ik afgerond op het Fontys Conservatorium in Tilburg bij Herman Jeurissen, jarenlang solohoornist van het Residentie Orkest.”

Sinds een kleine twee jaar speelt Elisabeth in het Residentie Orkest. “Dat bevalt uitstekend en ik heb het ontzettend naar mijn zin, zeker als we Brahms, Bruckner of Mahler spelen. We hebben zulke goede strijkers, fantastische blazers en uitstekend koper. Dat mag best even gezegd worden. Het is voor mij wel veel reizen vanuit Hilversum, maar ons carpoolclubje is heel gezellig. En ontspannen kan ik met mijn man en twee kleine kinderen op onze boot, heerlijk varen op de Loosdrechtse plassen.”

“We hebben zulke goede strijkers, fantastische blazers en uitstekend koper. Dat mag best even gezegd worden.”

GA TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT