Klein en poetisch

Mirjam Steinman, ambassadeur van Klein & Poëtisch

‘Meer dan tien jaar speel ik nu in het Residentie Orkest’, vertelt Mirjam, ‘maar de hoorn maakt al heel lang deel uit van mijn leven. Door mijn muzikale familie kwam ik op jonge leeftijd veelvuldig in aanraking met muziek. Ik heb oneindig veel geluisterd naar orkesten en ensembles en was meteen onder de indruk van de hoorns, wat klonken die geweldig! In het orkest heeft de hoorn een enorm veelzijdige functie. Aan de ene kant groots en meeslepend in symfonieën, maar zomaar ook betoverend in bijvoorbeeld een pianoconcert. Klein en poëtisch heeft wat mij betreft alles te maken met kwetsbaarheid. Risico’s nemen en tot het uiterste gaan, jezelf uitdagen en je bloot durven geven. Maar ook zó opgaan in het geheel, in dienst van de muziek, dat er iets magisch ontstaat.’

Mijn tips

13 mei 2020
Een avond met Mike Boddé
28 maart 2020
Rota en Piazzolla in de Nieuwe Kerk