Liza Ferschtman over Mendelssohn: Wow!

“Mendelssohns Vioolconcert was het eerste ‘grote mensen’-vioolconcert dat ik ging studeren, zo rond mijn veertiende/vijftiende. Wow, wat was het spannend om noten te spelen die je al zo vaak had gehoord en is opgenomen door de groten der aarde! Het was ook het lievelingsstuk waarover mijn moeder die wel eens tegen me zei: ‘Als je dat hebt gespeeld, kan ik rustig sterven’. Gelukkig is ze nog steeds springlevend!

Het concert is ook bijzonder voor me omdat ik eigenlijk pas recentelijk voelde wat het betekent om iets heel vroeg te leren en na een kleine twintig jaar alle overbodige lagen er van af te kunnen pellen. Al die vroegere beroemde uitvoeringen, de meningen van leraren, ouders etc. en wat er dan uit tevoorschijn komt, voelt heel puur en heel eigen. Ik ben nader tot Mendelssohn gekomen en ben ontzettend blij met deze hernieuwde kennismaking. Het voelt als een nieuwe liefde!”

GA TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT