Mahler Walks with
Barbara Okma

Een verrassende, echte Haagse wandeling van ruim een uur

Barbara Okma is al jarenlang verknocht aan Den Haag. Al in de jaren negentig streek ze hier neer om compositie te studeren aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ze is componist, schrijft hoorspelen en theatrale composities maar is ook dol op wandelen.

Locatie: Laak Kwartier
Begin en eindpunt: Laaktheater (Ferrandweg 4-t, Den Haag)
Afstand: 7 km

Download deze wandeling

Over Barbara’s Mahler Walk


Barbara: “Als ik mensen zou vragen, wandel je wel eens in het Laakkwartier?, zou het gros antwoorden: ‘waarom zou ik?’”

“Dat zou tot voor kort ook mijn antwoord zijn geweest. Maar ik weet nu van dat pad langs een sloot dat zo lang is dat je eindeloos kan blijven lopen. Nu weet ik van al dat groen dat daar is, de stilte en het water. Nu weet ik van de Galgenmolen met zijn geschiedenis. Nu weet ik van de verrassende blauwe theepot aan het water. Nu weet ik van de indrukwekkende graffiti op de flats en het havenhuisje aan de ooit zo bruisende Trekvliet. Nu weet ik wel beter.”

Wandelen vanuit het niets
“De meeste mensen die gaan wandelen hebben een plan: ze volgen een wandelroute of hebben een vast rondje. Ik heb geen plan, ik weet nooit waar ik naar toe ga. Mijn benen en mijn nieuwsgierigheid bepalen de richting. Al wandelend denk ik vaak aan muziek. Daarom vind ik het leuk om geïnspireerd op Mahler 1 een wandeling te maken. Bij Mahler 1 maak je een reis en kom je op plekken ver van huis, ontmoet je andere culturen, en dat is precies waar ik jullie in deze wandeling ook graag mee naartoe neem.”

Download de wandelingen

Wil jij op pad met Mahler en Barbara? Vul het formulier hieronder in en we sturen de wandelroute direct naar je email toe.
In deze email vind je ook de wandelroute met Remco.