Masterclass Dirigeren

Dirigent en orkest: de kunst van het vertrouwen (max. 15 personen)

Wat moet je doen om al die ontelbare ongrijpbare variabelen in een orkest samen te laten komen tot één fenomenaal geheel? Op welke wijze motiveer je toptalent om zich in dienst te stellen van het team? En het allerbelangrijkste: hoe doe je dat zonder woorden?

Dat is de uitdaging waarvoor iedere dirigent zich gesteld ziet. Er zijn meerdere interessante parallellen tussen leiderschap en concertmeesterschap. In deze bijzondere masterclass leert u welke vaardigheden een dirigent aanwendt en hoe u ze zelf inzet binnen uw organisatie.

Voor wie?

Deze training is ontwikkeld voor zowel teams als voor leidinggevenden, teamleiders, peoplemanagers, verandermanagers en andere professionals die met teams en veranderingen werken. De focus ligt op teambuilding en de training kan op maat worden samengesteld afhankelijk van specifieke wensen.

Voor wie?

U zit samen met de andere deelnemers tussen een aantal musici van het Residentie Orkest. Hun doel is hetzelfde als binnen iedere professionele organisatie: optimaal presteren. De dirigent legt uit hoe hij dit bereikt met behulp van non-verbale communicatie. Ook leert u hoe de musici onderling communiceren zonder te praten.

Tegelijkertijd ervaart u de magie van muziek en maakt u kennis met de musici van het orkest. Zij nemen actief deel aan de workshop en beantwoorden al uw vragen. Ten slotte neemt u zelf de baton ter hand om het dirigentschap te ervaren. A once in a lifetime experience!

Resultaat

U ontwikkelt een andere kijk op leidinggeven en communiceren, inclusief de handvatten om dit toe te passen binnen uw organisatie. Bovendien ontstaan er door de combinatie met muziek vaak de creatiefste ideeën.

Algemene informatie

Tijdsduur: 1 dagdeel.
Locatie in overleg.
Prijs op aanvraag.
Max. 15 personen

Bent u geïnteresseerd in een Masterclass Dirigeren? Maak dan uw aanvraag compleet via onderstaand formulier en we nemen zo snel mogelijk contact met u op om de details te bespreken.