Miranda van Drie nieuwe zakelijk directeur van het Residentie Orkest

Per 1 februari 2018 is Miranda van Drie de nieuwe zakelijk directeur van het Residentie Orkest. Samen met algemeen & artistiek directeur Sven Arne Tepl vormt zij de directie van het Haagse orkest. Van Drie, momenteel directeur van het Nationaal Jeugd Orkest, wordt de opvolger van Maartje Broekhans, die sinds 1 september 2016 zakelijk directeur ad interim is.

Sven Arne Tepl: “Ik verheug me zeer op de komst van Miranda. We delen eenzelfde visie op ons vak, van educatie en talentontwikkeling tot outreach en allure. Met haar expertise, kunde en persoonlijkheid verwacht ik dat zij bij ons een essentiële rol gaat spelen.”

Miranda van Drie: “Het Residentie Orkest is een prachtig gezelschap dat bruist van energie. Ik kijk er enorm naar uit mee te kunnen bouwen aan de toekomst van het orkest, een toekomst waarin klassieke muziek in Den Haag springlevend is. Eerst nog vanuit het Zuiderstrandtheater, maar vanaf 2020 weer vanuit het hart van de stad, daar waar het Residentie Orkest thuishoort.”

Miranda van Drie is momenteel directeur van het Nationaal Jeugd Orkest en het daaraan gelieerde festival NJO Muziekzomer Gelderland. Eerder was ze bij Muziek Centrum Nederland hoofd van de afdeling klassieke en hedendaagse muziek en bij de gemeente Apeldoorn beleidsadviseur en programmamanager cultuur.

GA TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT