Iteke Wijbenga

altviool

Naam: Iteke Wijbenga
Instrumentengroep: altviool
Bij het Residentie Orkest sinds: 2016
Studie: Bachelor viool/altviool - Prins Claus Conservatorium. Master altviool - Conservatorium van Amsterdam. Bachelor en Master Orthopedagogiek - Rijksuniversiteit Groningen.

Op welke leeftijd ben je begonnen met spelen? Waarom op dit instrument?

Op 7-jarige leeftijd begon ik met vioolles. De blokfluitles was na 3 maanden te saai en mijn nicht speelde ook viool. De viool ben ik heel lang trouw gebleven, tot ik op een dag de altviool ontdekte. De diepe klanken en warme kleuren van dit instrument trokken mij heel erg aan. Na een korte tijd was het al heel duidelijk: dit was de muzikale liefde van mijn leven. Al heb ik al besloten dat ik een volgend leven cello ga spelen…

Waarom ben je muzikant geworden?

Omdat muziek maken het mooiste, heerlijkste, fijnste en leukste is wat er is! Omdat het geweldig is om met muziek mensen te kunnen delen, ze te ontroeren en mee te nemen naar een andere wereld. Het is nooit hetzelfde, altijd spannend en verrassend.

Hoe zou jouw perfecte dag eruit zien?

Rustig wakker worden, wat yoga, ontbijten, studeren, wandelen, lekker koken en dan de hele avond Brahms sextetten en andere heerlijke kamermuziek maken met vrienden.

Mijn concerttips