Roger Regter

cello

Naam: Roger Regter
Instrumentengroep: cello
Bij het Residentie Orkest sinds: Tutti sinds 1995 en solo-cellist sinds 1998
Studie: Koninklijk Conservatorium te Den Haag Docerend- en Uitvoerend Diploma.
Overige: Aanvoerder.
Docent Koninklijk Conservatorium te Den Haag en buschauffeur bij Doelen Coach Service (rijdt o.a. voor Koninklijk Conservatorium en Hannick Reizen).

Wat is het mooiste concert dat je zelf ooit hebt gegeven bij het Residentie Orkest?

Enkele jaren terug: Don Quixote van Richard Strauss met Neeme Järvi. Deze prachtige muziek is uit het leven gegrepen en heerlijk om met Järvi te spelen. Niet alleen als dirigent, maar ook als mens is het altijd fijn om met hem te werken.
Een ander concert dat ik hier graag noem, is de tachtigste verjaardag van Paul van Vliet. In januari 2016 heeft het orkest wederom met hem samen mogen werken. Hoe Paul van Vliet de vergankelijkheid nieuw leven inblaast ,is ronduit knap.

Wie is je favoriete dirigent?

Op deze vraag geef ik weer twee antwoorden. Allereerst natuurlijk Neeme Järvi en daarnaast Jaap van Zweden. Ze zijn totaal verschillend. Beiden heel bijzonder en juist de afwisseling was heerlijk!

Wat is de meest indrukwekkende locatie waar je ooit gespeeld hebt?

Voor mij is dit Teatro Colón te Buenos Aires. Een fantastische zaal, een geweldig concert onder leiding van Jaap van Zweden en ter afsluiting werd het hele orkest door Van Zweden getrakteerd op een nachtelijk diner met live tangodans en -muziek. Een ervaring om nooit te vergeten.
Graag wil ik hier ook noemen het Zuiderstrandtheater. Een locatie aan zee is voor een orkest uniek. Uiteraard verheug ik mij om over drie jaar te mogen spelen in een nieuwe zaal die voor ons orkest wordt gebouwd. Voor zover ik weet zijn wij op dit moment het enige orkest in Nederland dat een hypermoderne nieuwe zaal krijgt!

Mijn concerttips: