One Minute Symphony

Jonge componisten schrijven een symfonie van 1 minuut

Een spraakmakend initiatief van het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium Den Haag is de One Minute Symphony, die gespeeld wordt aan het begin van de Symphonic Friday. Gaan normaal gesproken compositiestudenten van het Koninklijk Conservatorium de straat op om contact te maken met een Haagse bewoner, in deze tijd van corona laten de studenten zich inspireren door een locatie of een kunstwerk ergens in Den Haag. Een persoonlijk verhaal omgezet in muziek. Dat kan alleen bij het Residentie Orkest.

Dit fantastische project wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van het Residentie Orkest. Wil je ook bijdragen aan dit project? Doe dan een eenmalige donatie voor Talentontwikkeling op onze donatiepagina.

Beluister alle composities seizoen 2018-2019

Chef-Dirigent Nicholas Collon over One Minute Symphony

‘Het is fascinerend hoeveel muziek je in één minuut kan stoppen. Voor een Orkest lijkt het heel kort, maar besef dat de meeste nummers van de Beatles tussen de twee en drie minuten duren! Het is ook heel leuk om de componisten aan het begin van hun carrière te ontmoeten, en om te zien hoe ze omgaan met een orkest van meer dan tachtig musici – een flinke uitdaging. We geven de componisten graag de kans om hun muziekstuk te veranderen of suggesties in te brengen – het is echt een tweerichtingsproces.’

De concerten