Maarten Bauer

One Minute Symphony

Voor dit project gaan compositiestudenten van het Koninklijk Conservatorium de straat op om contact te maken met een bewoner ergens in een wijk van Den Haag. Uit die ontmoeting ontstaat een symfonie van één minuut die een paar weken later in première gaat. Een persoonlijk verhaal van een Haagse inwoner omgezet in muziek. Dat kan alleen bij het Residentie Orkest.

Compositiestudent Maarten Bauer ontmoette op het Binnenhof Heleen. Zij is momenteel werkzaam voor ProDemos als communicatieadviseur, maar werkte ook jarenlang als rondleider en begeleider. Ze namen en kijkje in de Ridderzaal en spraken onder andere over Prinsjesdag en wat deze dag persoonlijk voor Heleen betekent.

De première van Maartens compositie klonk op Prinsjesdag, dinsdag 17 september om 20:15 in het Zuiderstrandtheater. Luister hieronder zijn compositie terug.

Volg zijn proces

Maarten laat graag zien hoe hij te werk gaat tijdens het componeren van zijn One Minute Symphony. Van eerste ontmoeting tot de laatste noot vertelt hij over zijn keuzes in deze reeks vlogs.

Vlogs

Prinsjesdag
concert

dinsdag 17 september, 20:15 uur
Zuiderstrandtheater, Den Haag

Meer informatie