Wesley Troeger

One Minute Symphony

Voor dit project gaan compositiestudenten van het Koninklijk Conservatorium de straat op om contact te maken met een bewoner ergens in een wijk van Den Haag. Uit die ontmoeting ontstaat een symfonie van één minuut. Een persoonlijk verhaal van een Haagse inwoner omgezet in muziek.

De Amerikaanse compositiestudent Wesley ontmoette voor zijn One Minute Symphony de ambassadeur van Roemenië: Brândușa Predescu. Mevrouw Predescu vertelde over de weg die Roemenië heeft afgelegd om bij de Europese Unie te horen en het huidige voorzitterschap van de EU. Zij sprak uit haar hart toen zij vertelde hoe het was om student te zijn in de periode rond ’89 en hoe zij haar toevlucht zocht in kunst en literatuur tot aan de val van het Communisme in ’89. Zij beargumenteerde dat Roemenië altijd bij Europa heeft gehoord, alleen al kijkende naar de synchroon lopende ontwikkelingen in de kunst. Zij is trots op Europa en roept op om te blijven samenwerken.

De première van Wesley’s One Minute Symphony klinkt op vrijdag 17 mei in het Zuiderstrandtheater

Volg zijn proces

Wesley laat graag zien hoe hij te werk gaat tijdens het componeren van zijn One Minute Symphony. Van eerste ontmoeting tot de laatste noot vertelt hij over zijn keuzes in deze reeks vlogs.