The Residents

In 2011 begon het Residentie Orkest met The Residents. Door dit project krijgen leerlingen van scholen uit ‘krachtwijken’ de kans zich drie jaar lang muzikaal op een symfonisch instrument te ontwikkelen.

Eerst maken de kinderen in een introductietraject kennis met het Residentie Orkest en kiezen ze ‘hun’ instrument. Daarna ontvangen ze wekelijks instrumentale groepslessen en zijn er diverse samenspeelmomenten, orkestrepetities én concerten. Vooral dat laatste is uniek, en maakt het plezier en leervermogen extra groot.

Waarom vinden wij een project als The Residents zo belangrijk?

De meeste van onze leerlingen hebben een sociaaleconomische achterstand. Ze komen niet vanzelfsprekend in aanraking met muziek en muziek maken en krijgen op hun scholen niet of nauwelijks muziekonderwijs. Door het ontwikkelen van muzikale vaardigheden bevorderen we de toekomstkansen van de leerlingen. Kinderen leren naar elkaar luisteren, goed samenwerken en discipline opbrengen. Ze zijn trots dat ze in een echt orkest spelen en dat ze iets hebben om in uit te blinken naast de normale schoolvakken. Muziek is hét instrument om culturen te verbinden en kinderen te laten stralen: muziek maakt kinderen gelukkig.

Daarom bieden we een groot aantal kinderen de kans om mee te doen aan The Residents en willen we dit nog voor veel meer kinderen mogelijk maken.

De waarde en het succes van The Residents zit in de intensieve band die de docenten en medewerkers van The Residents met de leerling aangaan. Maar die intensiteit maakt het tegelijkertijd een kostbaar project. Wij hopen daarom van harte dat u ons middels financiële ondersteuning wilt en kunt helpen.

Doneer nu

Contact

Heeft u vragen over schenken aan het Residentie Orkest? Neem contact op met ons team Development & Relations. Zij helpen u graag verder.

Yolande Zuijdgeest
Development & Relations
Yolande.zuijdgeest@residentieorkest.nl
070 8800 215