Sven Arne Tepl wordt Artistiek Directeur Residentie Orkest

Den Haag, 17 februari 2016 – Sven Arne Tepl wordt per 1 april 2016 benoemd tot Artistiek Directeur van het Residentie Orkest in Den Haag. Sven Arne Tepl is op dit moment werkzaam als adjunct directeur bij het Conservatorium van Amsterdam. Hij zal samen met Zakelijk Directeur Sandra Bruinsma de directie vormen van het Residentie Orkest.

Bestuursvoorzitter Gert-Jan Kramer van het Residentie Orkest: “Wij zijn buitengewoon verheugd dat we op zo’n korte termijn, na het vertrek van Roland Kieft, een voortreffelijke opvolger hebben kunnen vinden in Sven Arne Tepl.”

Sven Arne Tepl: “De combinatie van internationale speelkwaliteit, veelzijdigheid, lef en maatschappelijke betrokkenheid maakt het Residentie Orkest in mijn ogen niet alleen tot de onmisbare schakel in en voor de regio Den Haag, maar tot een van de meest aantrekkelijke en innovatieve orkesten in het land. Ik verheug me zeer om vanuit mijn woonplaats Den Haag samen met iedereen die aan het orkest verbonden is de relevantie van muziek en muziekeducatie uit te mogen dragen, en middels alle orkestactiviteiten mensen te verbinden.“

Sven Arne Tepl (Celle, Duitsland 1966) studeerde altviool en kamermuziek aan de Musikhochschulen Detmold en Keulen bij de leden van het Amadeus Kwartet, Christoph Poppen en Nobuko Imai. In de Verenigde Staten studeerde hij bij het Emerson String Quartet in New York en Hartford. Naast zijn werk als gastaanvoerder bij gerenommeerde orkesten en ensembles in de VS, Duitsland en Nederland was Sven lid van het Utrecht String Quartet en solo-altist van Amsterdam Sinfonietta. Als opnameleider produceerde hij talloze CDs voor vooraanstaande ensembles en labels. Hij was als docent verbonden aan de Folkwang Hochschule in Essen en als professor aan de Guildhall School of Music in London. Sinds 2006 is hij hoofdvakdocent altviool en kamermuziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Sven werkte in directiefuncties, als artistiek leider bij Holland Symfonia, artistiek manager bij het Nederlands Philharmonisch/Nederlands Kamerorkest. Tegenwoordig is hij adjunct-directeur bij het Conservatorium van Amsterdam.

Zakelijk Directeur Sandra Bruinsma: “Ik kijk er erg naar uit om met Sven Arne te gaan samenwerken en met hem verder te gaan bouwen aan een mooie toekomst van het orkest.”

Janneke van der Wijk, directeur Conservatorium van Amsterdam: “Sven Arne Tepl heeft de afgelopen jaren een belangrijke rol gespeeld binnen het CvA. Op bevlogen wijze gaf hij leiding aan de Afdeling Klassiek/Oude Muziek en de Opleiding Docent Muziek. Met zijn schat aan kennis en ervaring, en vanuit een sterke betrokkenheid, is hij van grote waarde geweest voor ons instituut. Wij zullen hem uiteraard zeer gaan missen, maar gelukkig blijft hij als docent verbonden aan het CvA. Wij feliciteren het Residentie Orkest met deze prachtige benoeming!”

4469B700-3BC0-4FFC-ACFD-43240E7D1782

Sven Arne Tepl

GA TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT