Notes, Beats & Bars

Symphony 2030

Wint Notes, Beats & Bars de Haagse Popprijs?

Notes, Beats & Bars is genomineerd voor de Haagse Popprijs in de categorie ‘Beste Initiatief’.  Wij zijn enorm trots op deze samenwerking met Stichting Aight en natuurlijk op de deelnemers van dit project: Jori, Glodi, D. Chesron, J Benito en Whitney. Wat is een mooiere bekroning op het werk dan de Haagse Popprijs? Om deze te winnen hebben we stemmen nodig.

Breng voor woensdag 21 oktober je stem uit via popradar.nl.

Stem nu

De rappers, jongeren uit verschillende wijken van Den Haag met diverse culturele achtergronden, vertalen ontwikkelingsdoelen naar rapteksten. Het thema is steeds een mooier en leefbaarder Den Haag. In een daaropvolgend gezamenlijk artistiek proces met musici van het Residentie Orkest wordt de muziek bij de tekst gecomponeerd. Door samen in de studio aan de slag te gaan, ontstaat er een spannende muzikale uitwisseling tussen rap en klassieke muziek. Er wordt toegewerkt naar voorstellingen, eerst in de eigen wijk en daarna wijkoverstijgend, waarbij de rappers samen optreden met musici van het Residentie Orkest. Notes, Beats & Bars sluit aan bij het doel ongelijkheid verminderen.

Dit project is een eerste samenwerking tussen het Residentie Orkest en Stichting Aight. Vanuit onze samenwerking kunnen makers met verschillende achtergronden samenwerken en nieuwe muziek ontwikkelen. Op deze manier voegen we echt iets toe aan het culturele leven in Den Haag.