The Hague Grand Gala

HOSTED BY RESIDENTIE ORKEST BUSINESS CIRCLE

Symphonize the City
zaterdag 21 maart 2020

The Hague Grand Gala van het Residentie Orkest is het meest exclusieve muziekevenement van 2020! Beleef een schitterende avond op de meest spraakmakende plek van Den Haag.

Een uitzonderlijke plek in de tijd
Verleden en toekomst komen samen: u dineert op het podium van het Lucent Danstheater. Een unieke laatste kans, omdat dit gevierde podium Binnenkort verdwijnt. We beginnen de avond bij Campus Den Haag met uitzicht op Amare, nu al een van de meest bijzondere gebouwen van Europa! Op deze voor anderen onbereikbare locaties beleeft u een ongekend muzikaal programma.

Programma
17.30 uur     Ontvangst
18.00 uur Opening in Campus Den Haag
19.00 uur Muzikaal Diner
22.30 uur Veiling
23.00 uur Afterparty
00.30 uur Einde

Dresscode:      Black tie
Ontvangst & Opening: Campus Den Haag, Turfmarkt 99, Den Haag
Avondprogramma: Schedeldoekshaven 60, Den Haag

Symphonic Junction
Omgeving, smaak en geluid komen deze avond samen tot een unieke belevenis. Wouter Vossen — één van Nederlands vooraanstaande violisten en concertmeester van het Residentie Orkest — laat meesterwerken uit de kamermuziek tot leven komen.
Fenomeen Vincent van Amsterdam, Dutch Classical Talent Award winnaar, laat u de accordeon ervaren op een ongekende virtuoze en tegelijkertijd verfijnde manier. En internationaal gevierd rockster en metalzangeres Anneke van Giersbergen doet u versteld staan van hoe prachtig en intens haar stem en stijl met die van musici van het Residentie Orkest versmelten.

Let’s Symphonize the City!
De opbrengt van het gala komt ten goede aan de educatieve en
maatschappelijke projecten van het Residentie Orkest, zoals
The Residents, of de Appeltaartconcerten voor mensen met Alzheimer.

Contact
Als u meer wilt weten of als u vragen heeft, aarzel niet contact op te nemen. We staan u graag te woord. U kunt bellen of e-mailen met:

Inge Kluin
Inge.kluin@residentieorkest.nl
070 8800 218

Anneke van Giersbergen

Anneke van Giersbergen staat al 25 jaar op het podium en heeft een wereldwijde fanbase. Deze Nederlandse rockster zingt klein en kwetsbaar, maar ook groots en overrompelend. Ze werd bekend als zangeres van rockband The Gathering. Hierna werkte ze samen met legio artiesten, zoals metal-legende Devin Townsend, en stichtte succesvol haar nieuwe band Vuur. In 2018 gaf ze samen met het Residentie Orkest twee legendarische concerten, dat resulteerde in de live-cd Symphonized, die ook internationaal lovende recensies ontving.

Wouter Vossen

Met een veelzijdige carrière als solist en kamermusicus treedt Wouter Vossen over de hele wereld op. Sinds 2018 is hij concertmeester van het Residentie Orkest. Als violist van het Storioni Trio maakt hij ook internationaal furore. Het trio nam inmiddels vele, internationaal erkende cd’s op met werken van Beethoven, Brahms, Schubert en Dvořák.

Vincent van Amsterdam

Vincent van Amsterdam is een groot promotor van de klassieke accordeon. Hij zoekt graag de samenwerking met andere musici en trad bijvoorbeeld op met gitarist Aart Strootman en slagwerker Dominique Vleeshouwers. Sinds 2004 vormt hij met zijn zus Jeanine, violiste, het Van Amsterdam Duo. Samen namen ze in 2012 het album A Flight Beyond Time op en twee jaar later volgde de solo-cd Classical Accordion.