De 5 beste zelfhulptips van Lianne Keemink

Ontdek de kracht van Tsjaikovski

Lianne Keemink (30) is na haar studie psychologie in het hoger en wetenschappelijk onderwijs aan de slag gegaan en heeft als de Self Help Hipster een drukbezocht Instagram-kanaal, podcast en blog. Naast haar werk als studentendecaan is ze werkzaam als coach, spreker en schrijver. Haar eerste boek Je moet (bijna) niks kwam in oktober 2018 uit. Lianne komt uit Rotterdam maar woont inmiddels al twee jaar met veel plezier in Den Haag.

De 5 beste zelfhulptips volgens Lianne

1. Doe iets! De belangrijkste zelfhulptip is daadwerkelijk (een) actie ondernemen! Zet stappen om iets te bereiken, al is het er maar eentje! Alles wat je van plan bent, verandert niks aan je leven als je ook niet iets in de praktijk brengt. Doe daarom zo vaak mogelijk iets anders of iets goeds voor jezelf – of voor iemand anders.

2. Focus. Multitasken bestaat niet en hoe meer je tegelijkertijd probeert te doen, hoe minder goed je die dingen doet. Je kunt je beter concentreren op een taak tegelijkertijd, en dan naar de volgende gaan.

3. Kunst helpt. Zelfhulpboeken wordt naar gegrepen om jezelf te helpen, maar in literatuur, muziek, film en kunst kun je ontzettend veel emotie, inspiratie en rust vinden. Hoeveel zelfhulp ik ook lees, het zijn ook de indrukwekkende muziekalbums en prachtige verhalen uit boeken waar ik door beïnvloed word om mezelf verder te ontwikkelen.

4. Blijf bij jezelf. Zorg ervoor dat je jezelf niet verliest in het zorgen voor anderen, in het anderen naar de zin willen maken, in het dingen doen omdat iedereen dat doet. Doe dagelijks een check-in bij jezelf: Hoe gaat het met mij? en ik het hiermee eens? Wat vind ik hier zelf eigenlijk van? Hoe voelt dit? Vertrouw op jezelf en luister naar je eigen intuïtie.

5. Je moet (bijna) niks. In mijn boek met dezelfde titel heb ik het over de realisatie dat we onszelf heel veel opleggen, maar dat er eigenlijk heel weinig is dat écht moet. In mijn ogen moet je maar twee dingen: Geld verdienen om voor jezelf te kunnen zorgen, en een goed mens zijn voor de wereld. De rest van je tijd kun je beter opvullen met de andere dingen die je wil doen.

(foto door Aline Bouma)

Je moet (bijna) niks is o.a. verkrijgbaar via bol.com

Ontdek de kracht van Tsjaikovksi

De Vijfde van Tsjaikovski! Een goed voorbeeld van hoe muziek je kan stimuleren om het beste in jezelf naar boven te halen. Krachtig, opzwepend; aanjagend zelfs, en daarmee dé soundtrack die je inspireert en ondersteunt bij het realiseren van grote en kleine dromen! Alsof Tsjaikovski in je oor fluistert: ”Je kan het! Ik geloof in je. Droom. Wees ambitieus. Dit is je moment: maak het waar en word je eigen held!”

Dat thema: de held in jezelf ontdekken en je eigen held worden, hebben we als Residentie Orkest omarmt. De maand maart wordt de maand waarin we jou helpen je eigen held te worden. Ontdek de kracht van Tsjaikovksi en word je eigen held.

Lees verder