Top 5 overwinningsmuziek van Kayleigh Bergwerff

Ontdek de kracht van Tsjaikovski

Alleen haar naam al ademt muziek: Kayleigh is vernoemd naar de gelijknamige 80’s klassieker van Marillion. Op dit moment is zij werkzaam als marketing & pr medewerker bij poppodium Paard, waar ze zich specialiseert in festivalpromotie voor evenementen als Grauzone, Mondriaan Jazz en Sniester. Naast haar werkzaamheden bij PAARD organiseert zij eigen popquizzen. Dit is haar top 5 overwinningsmuziek.

Muse – Knights of Cydonia
Een spaghettiwestern met post-apocalyptische invloeden waarin de gehele rockgeschiedenis weerklinkt. (ja, dat is een hele mond vol).“How can we win? When fools can be kings,” verraadt de wanhoop dat er corrupte leiders aan de macht zijn, maar gaat al snel over in het optimistische “Time has come to make things right. You and I must fight to survive.” Het falsetto van Matthew Bellamy, de krachtige riffs en onvoorspelbare songstructuur maakt dit nummer tot een Top2000-klassieker.

Neil Young – Rockin’ In The Free World
Wordt als één van de beste nummers van Neil Young beschouwd. Het was een protestsong en gaat over de roerige politieke ontwikkelingen van dat moment. Voor mij persoonlijk weerklinkt de boodschap:  “vier de vrijheid en doe waar je zin in hebt!”

Metallica – For Whom The Bell Tolls
Het zal vast iets te maken hebben met de onvermijdelijke adrenaline bij een metal concert, maar ook dit is een nummer dat voor mij perfect in het rijtje van overwinningsmuziek past. Het gaat over een Amerikaan die wordt vastgehouden door een fascistisch leger tijdens de Spaanse burgeroorlog, wat het nummer ook zo’n strijdlustig karakter geeft.

Toto – Africa
Deze 80s klassieker is op de één of andere manier ook voor mijn generatie nog de ultieme “zing uit volle borst mee- anthem”. Het bombastische refrein lijkt een  oprechte uiting van vreugde en liefde en verbroedert op iedere gelegenheid.

Interpol – Roland
Tekstueel gezien een beetje vreemd (“mijn vriend is een slager en hij heeft 16 messen”). Muzikaal bouwt het beetje bij beetje op om vanaf 2:30 te ontploffen in een instrumentaal outro. Van dit laatste stuk word ik zo euforisch dat ik me onoverwinnelijk voel.

Ontdek de kracht van Tsjaikovksi

De Vijfde van Tsjaikovski! Een goed voorbeeld van hoe muziek je kan stimuleren om het beste in jezelf naar boven te halen. Krachtig, opzwepend; aanjagend zelfs, en daarmee dé soundtrack die je inspireert en ondersteunt bij het realiseren van grote en kleine dromen! Alsof Tsjaikovski in je oor fluistert: ”Je kan het! Ik geloof in je. Droom. Wees ambitieus. Dit is je moment: maak het waar en word je eigen held!”

Dat thema: de held in jezelf ontdekken en je eigen held worden, hebben we als Residentie Orkest omarmt. De maand maart wordt de maand waarin we jou helpen je eigen held te worden. Ontdek de kracht van Tsjaikovksi en word je eigen held.

Lees verder